Hundratals skador efter stormen

I spåren av stormen Alfrida har försäkringsbolagen tagit emot stora mängder skadeanmälningar från sina kunder.

4 januari 2019 11:54

Länsförsäkringar Uppsala hade på fredagsförmiddagen fått in nära 300 anmälda skador som är relaterade till stormen.

– Det är främst skador på olika typer av byggnader, garageportar, verandor och staket, ofta av träd som fallit ned. Vi har även fått in en del anmälningar om skador på skog och dessa befarar vi kommer att bli fler, svarade Karin Stenbrink, kommunikationschef för Länsförsäkringar Uppsala i ett mejl.

Försäkringsbolaget IF hade vid lunchtid på fredagen fått in ett 50-tal anmälda skador i Uppsala län.

– Det lär bli fler då många inte hunnit ut och exempelvis titta till sina sommarstugor ännu, skriver Caroline Starck, informationschef för If, i ett svar via mejl.

Kunder som hör av sig nämner träd som fallit över hus och bilar, avblåsta takpannor, sönderblåsta skorstenar och strömavbrott som skador efter stormen som drabbade Uppland svårt.

Lars Reinhed på Trygg-Hansa uppgav på fredagen att försäkringsbolaget fått in cirka 600 skador från kunder i hela landet, 32 av dem från Uppsala län. Även där är det många som har fått träd över byggnader.

Juha Hartomaa på försäkringsbolaget Folksam säger att man fått in omkring 1 000 skadeanmälningar från hela landet, merparten av dem från Uppsala län och Stockholms län.

– Det fortsätter att komma in anmälningar och fortfarande kan det vara så att ägare till fritidshus inte haft möjlighet att titta till sitt hus än, säger Juha Hartomaa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Johansson