Mäklarens fräcka paprikakupp

2 maj 2014 14:57

Att många mäklare tycker om att placera ut frukt och grönt i bostaden innan visning är inget nytt. En trave blankpolerade gröna äpplen i det bländvita köket blir till en levande, organisk färgaccent. Några kryddväxter ”nonchalant” utspridda i hemmet ger ökad trivsel och inspiration.

Nu har det emellertid slagit slint i huvudet helt hos en mäklare i Stockholmstrakten. Det var i alla fall min omedelbara reaktion när jag såg hennes presentation av ett hus på fashionabla Solsidan i Saltsjöbaden.

På köksbänken låg en liten trave med röda paprikor, i exakt samma färgnyans som mattan. Tjusigt. Sedan kommer chocken:

Tvättmaskinsluckan står på vid gavel och där inne, i själva trumman, har mäklaren tryckt in en hel hög med gröna paprikor. Det ser helt galet ut.

På det vackra, vita sängöverkastet i det vackra vita sovrummet ligger det också ett pärlband av gröna paprikor och sedan kommer det slutgiltiga beviset för att mäklaren har gått och blivit spritt språngande galen:

Hela badkaret är fullt av paprikor. Vi snackar alltså hundratals och åter hundratals av paprikor. Där någonstans vänder det och man börjar inse att gränsen mellan galenskap och genialitet kan vara mycket tunn, även när det gäller bostadsannonser.

Paprikaorgien är naturligtvis ett ovanligt slugt och effektivt sätt att få bostadsannonsen att sprida sig och nå så många som möjligt. Paprikorna utgör den där lilla extra detaljen som får annonsen att sticka ut i mängden och bli ordentligt spridd.

Sök själv på Skyttevägen 35 på Hemnet om du vill se paprikakuppen i detalj.

Samtidigt som vi har ett snävt ideal som säger att alla bostadsannonser ska se likadana ut med vit, ljus och fräsch inredning och så få prylar framme som möjligt, så finns det alltså en motrörelse.

Tanken inspirerar. Nästa gång du säljer din bostad kanske du ska passa på att fylla den med chockrosa studsbollar, hembränningsapparater, nyfångade gäddor eller något annat som får folk att häpna.

Björn Lövenlid

Bor: Radhus i Storvreta
Gör: Redaktör för unt.se
Övrigt: Tycker att paprikor är ganska fina, trots allt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!