Logga in
Logga ut
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Nytt år, nystart, nya tider

Soffan Så, då var det gjort. 2017 kommer väl inte att komma i min egen historiebok. Visst Trump, metoo, is föll osv men för mig var det nog "same same but different". kan inte ens komma på något att berätta om som gjorde 2017 unik. inget faktiskt. Är det bra eller dålig? ja, det kan man ju fundera på. Man förväntar sig att det ska hända saker men om det händer oväntade saker så är dom väl oftast negativa. Inte fan vinner man på lotto, inte skrapar man fram någon storvinst. Nej, man ska nog vara nöjd med att man har det rätt bra och sen  hoppas att det håller i sig. Att familjen får vara frisk och att man själv inte blir senil för tidigt.. jaja, ibland känns det väl som man redan blivit det. Vad åt vi till middag förra nyåret? inte en djävla aning... kan ju i och för sig bero på att 2016 avslutades på samma sätt som 2017 inleddes; rätt stor mängd alkohol. Kan man ha roligt utan sprit? möjligtvis men varför chansa. 

nåja. nästa år blir nog bra, ett år närmare pensionen om nu inte regering och riksdag hittar på något. Känns som dom tar efter SJ, man kommer aldrig fram är väl nåt växelfel. När man blir 65 är det väl 67 och när man ser blir 67 så har man väl höjt till 69 osv.. 

Spelar Thåström ( han är lika gammal som mig.. kan man inte tro.. jag vill också vara rockstjärna.. om vi någonsin har behövt ett mirakel så kan det få komma nu...) tar mig en gt på ginet med det fantastiska namnet "God save the Gin", om man ser en sån flaska i butiken hur kan man då INTE köpa den? man är en svag människa.

Sen, apropå ingenting (som det heter när man vill säga något) imorgon drar jag igång min pankisblogg ( nej inte pankro) goldenyears.nu. meningslöst bloggand och förhoppningsvis tips för oss lite äldre.. typ vilket inkontinentskydd är bäst... sånt alltså... 

nåt fel

Uppsala 19 grader kallt, isgata, enda som lyser upp är en blodröd måne och vad ser man då? Folk som är ute och springer 6.30 på morgonen! Vad är det för fel på folk? Såna typer ger oss andra dåligt samvete. Vi som tänkte springa men sen inte orkade för att det var för kallt, för varmt, regnar, snöar, längtar efter en ginotonic, vinterstudion är på tv eller någon annan ursäkt, en av alla man har till hands för att slippa göra något...

Själv tränade jag 119 gånger under 2018 och har dåligt samvete för att jag inte tränade de andra 246 dagarna... dessutom sprang jag enbart 38 mil... sämsta på många år. Lovat mig själv att det ska bli bättre i år.  En mara till ska det bli iallafall, ursäkterna för att inte springa är snart slut. Visst vore det kul att springa Medoc eller nya favoriten 

Dramathon

( springer mellan whiskey destillerierna i norra Skottland, belöningen är provning efteråt, ju längre man sprungit ju mer whiskey får man). Fast jag hittar nog på någon ursäkt för att inte springa...typ " det är för långt att åka, för krångligt, för dyrt". allt sant men ändå ursäkter. Får väl fortsätta med medelgympa på friskis, det är mer passande för en medeltjock man i sina bästa år... 

 

Naturen slår tillbaka

Hemma Fortfarande strömlöst på landet. Träd har rivit ner elledningen. Naturen slår väl tillbaka antar jag. Nu snöstorm pågång. Skönt. Ta allt på en gång.. sen slår det väl till med samma kyla som förra året, räknar iskallt ( ha..) med att vattenpumpen inte klarar sig och att allt vatten fryser. Känns som det är en naturlig start av året; ring pumpmannen... Allt annat är en positiv överraskning. Fritidshus är naturligtvis väldigt trevligt men också ett stort besvär och bekymmer. 

Tur man är händig ( not), tycker om att spika ( not), älskar att påta i trädgården ( not not not), tur man gillar att ligga i en solstol på altanen med en god bok och en ännu godare GT ( yes yes yes). Kanske inte riktigt är urtypen för ett fritidshus som kräver kärlek och uppmärksamhet men det får gå iallafall om det blir en likadan sommar som förra året. Folk klagar hela tiden på att det var för varmt men vad är alternativet? Midsommar ( dvs regn) hela året? Jag tar hellre värmen varje dag. 

Så, tillbaka till gruvan

 

Tillbaka

Kontoret Så, då var man tillbaka på sin vanliga plats; kontoret. Verkar som väldigt många åker till kontoret idag. Längre och långsammare köer än vanligt. Alla känner väl någon sorts lutheransk plikt att vara på kontoret första dagen, sen blir det väl mera hemma jobb antar jag. 

Fast det är ok att träffa lite kollegor och höra lite skvaller... annars får man mer gjort hemma i pyjamas och morgonrock. Gäller bara att komma ihåg att tejpa över datorkameran så man inte av misstag visar hur man ser ut när man är jobbklädd. 

Tunga veckor nu ett tag. Inte nog med att man måste börja banta, man måste börja träna, man måste sluta dricka, man måste gå upp tidigt varje morgon, man måste en hel del måsten. Det är väl det värsta i livet; alla måsten. Får stå ut några år dtill sen är det väl dags att få evig semester om man nu hinner med det. Hört pensionärer som tar semester över jul bara för att vila ifrån allt dom gör under resten av året....

vi är så glada

soffan "Vi är så glada idag, att du har födelsedag, precis idag" Kalle Stropp och grodan boll. Bra fantasi att komma på nåt sånt. hur som helst, vad är det man firar? att man fyllde år för ett antal år sedan eller att man överlevt ett år till? Äldst vinner... 

Mycket hänt på dessa få år ( säger inte hur många). När jag föddes hade vi nog inte tv, vi körde på vänstersida, säkerhetsbälten var okända, folk rökte inte bara på restaurang utan även inne och i sina bilar, pizzan var inte uppfunnen, korvbricka med Pucko var festmåltiden och, framförallt, Sverige var bäst på allt ( trodde vi iallafall). 
Dröjer väl inte länge innan vi inte har tv:n kvar, när vi inte åker bil och när folk röker cannabis i bilen istället för cigaretter.. Utvecklingen går runt.. själv blir jag bara äldre men utan någon som helst nostalgi. Nej, det var inte bättre förr. det enda som var bättre förr, iallafall längre, var framtiden. 

Ha en bra födelsedag( min alltså) och fira ordentligt, på måndagen börjar verkligenheten. 
set a bliss on memory bliss

Utan ström

Kumlastrand Så, då blev även vi drabbade av naturens vrede... Strömavbrott på landet. Inte nog med det, stort träd som rasat över just vår kabel. Lär väl ta ett tag att ordna speciellt som det är typ en dags kö för att göra en felanmälan. Ska inte klaga, värre för dom som bor där permanent. Ficklampa och värmeljus. Problemet är väl framförallt att man inte har något vatten. 

Antar att vi kommer att få problem med vår pump också så det är väl bara att ställa in sig på lite oförutsedda utgifter till våren. Får snart skaffa ett extrajobb... man borde ha ett jobb som bartender på kvällarna så man både tjänar några kronor men inte själv hänger på dyra barer och dricker drinkar. 

Så, får ta några timmar ledig och åka ut för att uppskatta skadorna.. lär väl vara kvistar och halva träd över hela tomten men men... det är väl sånt man får räkna med. 

 

 

Björn Bergman

Ålder: 61 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, katt. Just ja, en fru också

Gillar: Det mesta faktiskt

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter någonstans och skriver plattityder och förvånas över all tid jag lagt ner på bloggande utan att tjäna en enda krona

Bäst med min stadsdel: Tyst och lugnt men ändå nära

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se