Logga in
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Naturen slår tillbaka

Hemma Fortfarande strömlöst på landet. Träd har rivit ner elledningen. Naturen slår väl tillbaka antar jag. Nu snöstorm pågång. Skönt. Ta allt på en gång.. sen slår det väl till med samma kyla som förra året, räknar iskallt ( ha..) med att vattenpumpen inte klarar sig och att allt vatten fryser. Känns som det är en naturlig start av året; ring pumpmannen... Allt annat är en positiv överraskning. Fritidshus är naturligtvis väldigt trevligt men också ett stort besvär och bekymmer. 

Tur man är händig ( not), tycker om att spika ( not), älskar att påta i trädgården ( not not not), tur man gillar att ligga i en solstol på altanen med en god bok och en ännu godare GT ( yes yes yes). Kanske inte riktigt är urtypen för ett fritidshus som kräver kärlek och uppmärksamhet men det får gå iallafall om det blir en likadan sommar som förra året. Folk klagar hela tiden på att det var för varmt men vad är alternativet? Midsommar ( dvs regn) hela året? Jag tar hellre värmen varje dag. 

Så, tillbaka till gruvan

 

Mitt i veckan

Hemma Mittwoch... mitt i veckan, dvs onsdag. vid lunch har vi tagit oss igenom ännu en halv vecka i livet och vad har hänt? Inte mycket som vanligt. En dag närmare pensionen vilket väl är första steget mot döden.. härlig onsdagsdepression. 
Pumpen på landet strular, bilen har fått någon form av missljud och själv skulle man nog behöva byta ut en och annan del. Rundsmörjning och byta av tändstift kanske, om det nu skulle räcka. Internminnet verkar också ha tagit slut, dags för en ny hårddisk eller om det bara är ännu ett virus. Nåt fel är det iallafall. 

Oktober snart slut och sen så blir det ännu värre, ännu mörkare, speciellt kvällarna nu när det blir vintertid igen. Vintertid har det väl varit sen sommaren tog slut, mörkt och dystert. Rattmuff och vinterdäck på.

Det enda positiva med vintern är jul, där är vi dock inte helt överens i familjen, bjällerklang tamefan.. har ska det pyntas eller rättare sagt det ska det inte, får inte ha tomtar och troll framme. Får nöja mig med några advents ljusstakar och julkulor fyllda med gin. Det svåraste med julen är att komma på vad man själv vill ha i julklapp, har ju redan allt jag behöver och mer därtill. Lyckades nästan hålla löftet om att inte köpa några kläder i år. En kostym, vilket var nödvändigt, och några rock t-shirts köpta på konserter är allt hittills. Varför köpa ungefär likadana skjortor som redan hänger i garderoben när det räcker med att gå ner fem kilo så man kan ha dom igen? Tur att modet är lite tightare nu än för några år sedan så man kan ha det mest, iallafall om man har en tröja över skjortan. 

Håller återigen på med en viktkampanj. Ett halvt kilo i veckan till jul. håller fortfarande planen men det lär bli svårare och svårare... vi får väl se, nödvändigt om det ska bli några fler lopp. 

Nej, nu återgår vi till höst och onsdagsdeppen. 

äntligen fredag

köksbordet Så, äntligen fredag... en dag kvar att jobba men man är redan förberedd på helgen. Konstigt att man kämpar i fem dagar för att få slöa i två. borde vara tvärt om. 
Kan bli trist att bli pensionär; inga lediga klämdagar, ingen kompledighet och, framförallt, ingen semester. "det är alltid semester när man är pensionär" nej, det tror jag inte på, semester är en belöning för att man har jobbat och jobbar man inte så är det inte semester. 

Kanske skulle fundera på att jobba fem veckor per år och semester fyrtiosju i framtiden. Ta jobbet som semester. Kanske jobb som är svåra att få men men, dags att söka nu. 

Idag femtio år sedan denna kom ut och nu, äntligen, på Spotify. Det var verkligen på tiden. Nu saknar jag bara Garth Brooks

King Crimson

Får bli lite starless and bible black till fredagsdrinken idag. Then time to hit the town... som man sa när man var yngre och inte längtade hem till soffan. Inget rumlande till fyra längre... nu tycker man tolv är sent. tiderna förändras. Undrar om PRO har rave partyn... death disco kanske Dance yourself into a coma. 

snart helg

tv soffan redan torsdag.. visst är det torsdag, ibland glider dagarna in i varandra. Sista tv-soffan kontoret för denna vecka, imorgon tillbaka till bilen och köerna på E4:an. Oktober är väl första riktiga höstmånaden eller hur? Nu kan man sammanfatta sommaren och lägga den till handlingarna; San Sebastian, brandskada, Prag, Rhodos och landet är väl i korthet vad som hänt. Inget dramatiskt med andra ord. Livet ska väl inte vara dramatiskt eller hur, oftast är det negativt. Brand hos dottern är dramatiskt nog... varning för pulversläckare... demolerar hela lägenheten, evakuerade i tre veckor. Vi ska köpa skumsläckare som ska använda i andra hand; första hand brandfilt och i sista hand pulver. Bra att få en påminnelse om hur farligt det är med ljus och att man verkligen ska vara försiktig. 

Själv fick jag nästan en näsbränna i somras men det begränsade sig till underarmen, underarmsbränna, tur nog inga men utan enbart ett rätt fult ärr som påminner om viss försiktighet vid hantering av bensin och brasor.

Nu ser vi fram emot en mörk, blöt och trist höst... eller hur? varför bor man ens i ett land där dom som kan går i ide och vi andra kämpar på med en allt mer växande depression? I framtiden blir det långsemester, eller vad det nu kan heta när man är pensionär, utomlands där solen värmer och det är långa ljusa kvällar. 

Fast, några ljuspunkter finns det. Konserter. Följande bokade; Bob Hund på Katalin. Moneybrothers på Regina och Lundell på Berns... sen är man ju rätt sugen på att åka till London för att se Glasvegas men men, lite väl dyrt för två timmars underhållning. 

Slut på gnäll.. imorgon är det fredag och det ser vi fram emot, iallafall jag;

Friday on my mind

 

Måndag och allt är som vanligt

Kökbordet Måndag och allt är väl. Allt är som vanligt. Friskis  ( sofia, anna och kenneth), sport på tv på kvällarna om det inte är bak- eller matprogram, Leif GW på morgonen... samma sak varje dag typ. Enda spännande som hänt i veckan är att jag låst in nycklarna till sommarbilen i den andra bilen... så spännande liv har man... skulle ha spelat golf men det blev "tillbaka till soffan" istället... "tillbaka till framtiden 14" typ. 

Får nog skaffa mig en riktig hobby snart. TV räknas väl inte? Knappast golf eller bowling heller? Äta mat känns som ett av mina stora intressen men det kan väl knappast kallas en hobby eller? Frimärken är för trist dessutom skulle dom säkert bara flyga iväg. Mynt... trist. Det är väl allt? vad finns det mer som kan kallas hobby? ni får komma med förslag. 

Lördag och allt är väl

Köksbordet Var nu inte riktigt meningen att introducera en ny marknadsföringsteknik men om det fungerar så varför inte. Reversed advertising... Är som när det står en skylt med nymålat på en parkbänk.. man måste testa om det verkligen stämmer eller om dom luras ( folk vill ha sina parkbänkar i fred... kanske). Nästa steg är att förbjuda alla att läsa eller ta betalt. Gratis är inte alltid gott, om det kostar 10 spänn att läsa varje blogginlägg så skulle man kanske tro att det är värt något... fungerar bara en gång förstås en man skulle vara en tia rikare... finns det ens tior längre? 

Lördag och gå på Friskis.. märklig mening... man går väl till Friskis, sen är man på Friskis, sen går man ifrån Friskis. Gå på. Påminner om när läraren skrev Låt stå! på tavlan så städarna inte skulle torka ut.. det var på den tiden det fanns lärare, griffeltavlor, kritor och städare. All numera avskaffat. Allt är avskaffat och ersatt med något obegripligt som man inte orkar sätta sig in i. Vad var det för fel på en vanlig våg med mekaniskt snurrande skala? skaffade en våg som mäter fetthalten.. ingen kul läsning. inser att jag består av 22 procent fett varav merparten antagligen i skallen för nu har jag skaffat en ny våg som man måste ha en app för att läsa av och en doktorsexamen för att installera. Vafan? andra gången på kort tid som man ska trycka på en knapp på routern för att få igen den.... vet inte hur ni möblerar men vi har inte vår router på köksbordet. Den står längst in i ett hörn bakom ginskåpet.. 45 ginflaskor flyttar man inte på bara så där.. Får bli ett långsiktigt projekt eller, varför inte, en otroligt bra ursäkt för att dricka upp all gin "måste installera min våg och då måste jag flytta skåpet men först måste jag dricka upp all gin"....

 

Björn Bergman

Ålder: 61 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, katt. Just ja, en fru också

Gillar: Det mesta faktiskt

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter någonstans och skriver plattityder och förvånas över all tid jag lagt ner på bloggande utan att tjäna en enda krona

Bäst med min stadsdel: Tyst och lugnt men ändå nära

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se