Logga in
Logga ut
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Naturen slår tillbaka

Hemma Fortfarande strömlöst på landet. Träd har rivit ner elledningen. Naturen slår väl tillbaka antar jag. Nu snöstorm pågång. Skönt. Ta allt på en gång.. sen slår det väl till med samma kyla som förra året, räknar iskallt ( ha..) med att vattenpumpen inte klarar sig och att allt vatten fryser. Känns som det är en naturlig start av året; ring pumpmannen... Allt annat är en positiv överraskning. Fritidshus är naturligtvis väldigt trevligt men också ett stort besvär och bekymmer. 

Tur man är händig ( not), tycker om att spika ( not), älskar att påta i trädgården ( not not not), tur man gillar att ligga i en solstol på altanen med en god bok och en ännu godare GT ( yes yes yes). Kanske inte riktigt är urtypen för ett fritidshus som kräver kärlek och uppmärksamhet men det får gå iallafall om det blir en likadan sommar som förra året. Folk klagar hela tiden på att det var för varmt men vad är alternativet? Midsommar ( dvs regn) hela året? Jag tar hellre värmen varje dag. 

Så, tillbaka till gruvan

 

Pressen ökar

Soffan Träffade en gammal bekant igår när vi skulle in på HasseåTage kabaren på Regina. " du skriver inte så ofta längre"... sant. så nu är det dags igen. On public demand som det heter på utrikiska ( stavas det så). 

Jag var väl den enda som var besviken på Hasse o tage föreställningen. Hade varit bättre om den brillianta Jackie Sjödin ( när kommer hans nationella genombrott kan man undra, hustrun tänker nominera honom till Karamellodi priset ( tror inte det går men man kan ju alltid försöka ( hur många parenteser är jag upp i nu ( vet inte, räkna själv)))))))))) blir nog bra

Ett tag mer Monika Z än H&T ( som dom säkert hetat idag... ) det mest positiva var väl att jag, tro det eller ej, drog ner medelåldern på publiken. Färdtjänst stod i kö utanför (ok, det gjorde dom inte.. dom flesta gick till rollator parkering för egen maskin) . Vi gick självklart till Uppsalas bästa ställe, Taps Beer Bar, för en snabb sängfösare.. blev som vanligt kvar alldeles för länge.. så var den lördagförmiddagen förstörd... "vad gör man på en lördagmorgon? Ingenting och sen gör man om det" hur bra kan man bli på att göra ingenting? jag håller nog på att sätta ett personlig rekord just nu, orkar inte ens slå på tvn... 

 

Tillbaka från Sydafrika

Kontoret Så, då var vinternsemestern slut för den här gången. Lämnade ett snöigt Uppsala två veckor sen och kommer tillbaka i tisdags till en nästan vårlik stad. Två veckor i värmen och man förväntade sig att komma tillbaka till ett kallt och grått Uppsala men icke, grönt och fint. Kanske lite tidigt för vår men inte mig emot, kommer väl något nytt snöoväder vad det lider men vi får väl njuta av vårvärmen så länge. 

Nu undrar ni säkert vad vi gjorde i Sydafrika. Oavsett om ni undrar eller inte så tänker jag berätta.... Safari, flodtur med flodhästsspaning, falkonering, vinprovning och ett antal ginprovningar. På det sätter rinner två veckor iväg fort. Passade också på att få en maginfluensa, ingen utlandsresa utan en maginfluensa. Så det blev en komplett resa;

Saint Lucia, Franschhoek, Fishhoek och Kapstaden. Rekommenderas å det varmaste. Långresa tyvärr men klart värt varje timme på planet. Kanske kommer en mer detaljerad resebeskrivning endera dan. Nedan jag och höken Mary Poppins

Jag och Mary Poppins

Jajajaja

Anywhere Nog nu... ja, det har snöat, jag du har snö på tomten, jag du har skottat... alla har snö, det är inget snökaos, kallas vinter, alla tar fina bilder på sin trädgård. What´s the point? 
Snöbilder börjar bli lika irriterande som att man inte kan äta utan att ta bild på maten först eller att det inte går att träna utan att tala om hur duktig man är. Otroligt irriterande. Mitt nästa inlägg blir " idag har jag sprungit 0 km och gjort ungefär 0 armhävningar". 

Samhället har blivit narcissisistiskt. Lite som ungar som skriver " se på mig mamma, se vad jag kan". Gulligt när det är  barn, irriterande när det är vuxna... 

Vissa arrangörer har förbjudit selfisticks på konserter för att folk petar ut ögonen på varandra.. Ta bilder på sig själv istället för att titta på konserten. Jajaja

Vilken framgång

TV-soffan
Blev lite besviken att jat inte fick mer näthat för min " jag ska inte köpa biljetter till Lundels sommarturne" än jag fick men glädjen är nu återfådd. Träffade på en bekant som berättade att jag var veckans hatobjekt i Facebookgruppen Ulf Lundell - Jag saknar dig. Totalt idiotförklarad,  kvinnohatare plus att man tydligen inte tycker om mitt vita hår. Det är väl samma som med ministerkritik; kommer man inte på något annat att klaga på så klagar man på frisyren ( om mitt hår nu kan kallas en frisyr, på söndagmornarna ser det mer ut som en olyckshändelse... lugn, jag har klipptid på fredag).  Skönt att veta att det är folk som bryr sig fortfarande om det så enbart handlar om att köpa eller inte köpa konsertbiljetter. 
Söndagarna har blivit totalt förstörde sen man började sända Vinterstudion. Egentligen bryr jag mig inte om skidåkning eller skidskytte men ända slutar det med att man ligger i soffan och hejar. bättre med stenmark en gång i världen, två snabba lopp oc sen var det över, nu tar det hela dagen.. och slutar med att nån norrman ( eller norrkvinna) vinner. 
Personligen tycker jag det sänds för lite bowling på tv.. där vinner iallafall inte norrmännen.. all idrott är intressant och bra som inte vinns av norrmän, eller danskar ( vad är dom egentligen bra på mer än att dricka öl?) ingen aning faktiskt. Finnar? kan åka bil i mörka skogar men sen då? Det är tur för skandinavien att vi svenskar är så himla bra på det mesta.
Helgens stora händelse var Skivmässan på Ungdomens hus. 30 meters kö för att komma in, total kaos... bara skivnördar.. skulle absolut inte köpa något men men, man är en svag människa med ett stort konsumtionsbehov;
Magazin, Ian Hunter, Cornelis Svenska svit, 2live crew ( My Seven Bizzos strålande hendrix sampling) och tolvor med Erik B and Rakim, Echo och Simple minds... 
Dagens fynd

Lundell

Hemma Idag släpps biljetterna till Lundells sommarturne och jag ska INTE köpa. Varför i hela friden ska han ge sig ut och dessutom med samma gamla band som sen. Inte ens Springsteen själv gör tre timmar långa Springsteen konserter med saxsolon och gitarr excesser längre. Han har gått vidare.. man undrar varför inte den gode Uffe, som gett så många konsertminnen genom tiderna, inte kan göra detsamma. 

Antar att det kommer att bli utsålt men jag tänker ändå vänta på första recensionen och sen bestämma mig, Furuvik eller Skansen ligger väl närmast till hands. 
Såg honom faktiskt på Skansen en gång. Fantastisk konsert med stockholm i bakgrunden och solen på väg ner. Tror det var den avslutningskonserten på första avslutningsturnen. Tror den här är den femte.... jaja. comebackarnas comeback.
På Skansen den gången sjöng han Stockholmstjej live för första gången och blev väldigt tagen när publiken kunde texten bättre än han själv. Här har vi problemet.. När jag går på konsert så går jag för att lyssna på artisten och ev nynna med lite. Vill inte höra medelålderskvinnor ( dvs unga i mina ögen) skrika låtarna i mitt ena öra och på andra sidan står det någon halvfull snorunge som skriker " kom igen Uffe".. Svaret från Uffe blev en gång "tror du att du är på en hockeymatch?". 

Första konserten var faktiskt på V-dala i Uppsala. Kan ha varit typ 1980. Ett grabbgäng skrek på Jesse James. Slutade med att Uffe säger att han inte kan den och får svaret " men det kan vi" så sjöng grabbarna hela låten medans bandet stod tysta och lyssnade. Kul. 

Vet inte hur många gånger jag sett honom sen dess. Massor. Men, nu får det vara nog. Slut med att se gamla hjältar på stora arenor sjunga samma sånger på samma sätt om och om igen. Fast,,, slutar väl med att man står där själv och skrålar " var glad din djävel"

Skrev faktiskt på facebook sidan att jag tyckte det var helt onödigt med en ny sommarturne..Vad hände med " Vänd dej inte om"? Första gången jag varit nära att drabbas av näthat Blev idiotförklarad på Facebook sidan Rebeller. Rebeller, vilket skämtnamn.. Kommer väl mer nu:

Till alla Göteborgare: HH är i  särklass Sveriges sämsta artist utan egna ideer, inte ens skivomslagen är original
ABBA var trista förr och blir inte bättre med tiden, 
Laleh bara skriker


 

 

 

 

Björn Bergman

Ålder: 61 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, katt. Just ja, en fru också

Gillar: Det mesta faktiskt

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter någonstans och skriver plattityder och förvånas över all tid jag lagt ner på bloggande utan att tjäna en enda krona

Bäst med min stadsdel: Tyst och lugnt men ändå nära

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se