Logga in
Logga ut
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

I got Friday on my mind

Köksbordet, min korkek Så, då är det fredag och man kan snart lägga ännu en vecka till handlingarna. Viktig vecka? Skulle inte tro det. Hänt nåt? Skulle inte tro det.Blivit lite klokare? Skulle inte tro det? Ser fram emot helgen? Hell yeah..... 

Så, vad händer i helgen? Ensam på landet med katten.. hur hände det? Jag ville inte ens ha ett landställe fast nu inser jag att det är rätt trevligt... om man slapp allt djävla jobb. Skulle ha en tomtenisse som kom en gång i veckan ( frivillig?) som fixade allt som bara måste göras trots att man hellre sitter på altanen med en god bok, en god GT och lyssnar på fåglarna som försöker överrösta min nyligen installerade vinylspelare. Nejdå. Gräs ska klippas. Terrass ska olja. Dörrar lagas. Ogräs ska rensas ( här vill jag propagera för Carl Anton; jag lät alla mina maskrosor finnas, fast jag vet att dom kallas ogräs och bör rotas ut. För det är så skönt att sitta och minnas, små solar i gräset när sommarn tar slut..... Låt maskrosorna leva!!!) och allt annat som man inte ens visste behövde fixas... Läckande ballofix... om någon sagt det innan vi köpte landet så hade jag sagt nåt typ " släng den, här få du en penna av mig".  OK, man lär sig saker varje dag... kanske. 

Är det dyrt med sommarstuga? JO, kan man ju säga. Bauhaus ringde igår och undrade vad jag varit senaste veckan, omsättningen har gått ner... Sen måste man väl skaffa större bil... inte lätt att köra saker i en Yaris eller en liten Peugeot cab. Sen alla prylar som behövs...Bara gräsklippare? Glöm det... "jag tar övre raden...." , nog med gnäll, nu är det fredag och " I got Friday on my mind".... snart måndag.... Manic Monday.... men tills dess; ha en bra helg, vi ses i skogen, dvs skogen på golfbanan..för min del kan dom sluta klippa fairway.

nåt fel

Uppsala 19 grader kallt, isgata, enda som lyser upp är en blodröd måne och vad ser man då? Folk som är ute och springer 6.30 på morgonen! Vad är det för fel på folk? Såna typer ger oss andra dåligt samvete. Vi som tänkte springa men sen inte orkade för att det var för kallt, för varmt, regnar, snöar, längtar efter en ginotonic, vinterstudion är på tv eller någon annan ursäkt, en av alla man har till hands för att slippa göra något...

Själv tränade jag 119 gånger under 2018 och har dåligt samvete för att jag inte tränade de andra 246 dagarna... dessutom sprang jag enbart 38 mil... sämsta på många år. Lovat mig själv att det ska bli bättre i år.  En mara till ska det bli iallafall, ursäkterna för att inte springa är snart slut. Visst vore det kul att springa Medoc eller nya favoriten 

Dramathon

( springer mellan whiskey destillerierna i norra Skottland, belöningen är provning efteråt, ju längre man sprungit ju mer whiskey får man). Fast jag hittar nog på någon ursäkt för att inte springa...typ " det är för långt att åka, för krångligt, för dyrt". allt sant men ändå ursäkter. Får väl fortsätta med medelgympa på friskis, det är mer passande för en medeltjock man i sina bästa år... 

 

Naturen slår tillbaka

Hemma Fortfarande strömlöst på landet. Träd har rivit ner elledningen. Naturen slår väl tillbaka antar jag. Nu snöstorm pågång. Skönt. Ta allt på en gång.. sen slår det väl till med samma kyla som förra året, räknar iskallt ( ha..) med att vattenpumpen inte klarar sig och att allt vatten fryser. Känns som det är en naturlig start av året; ring pumpmannen... Allt annat är en positiv överraskning. Fritidshus är naturligtvis väldigt trevligt men också ett stort besvär och bekymmer. 

Tur man är händig ( not), tycker om att spika ( not), älskar att påta i trädgården ( not not not), tur man gillar att ligga i en solstol på altanen med en god bok och en ännu godare GT ( yes yes yes). Kanske inte riktigt är urtypen för ett fritidshus som kräver kärlek och uppmärksamhet men det får gå iallafall om det blir en likadan sommar som förra året. Folk klagar hela tiden på att det var för varmt men vad är alternativet? Midsommar ( dvs regn) hela året? Jag tar hellre värmen varje dag. 

Så, tillbaka till gruvan

 

Tillbaka

Kontoret Så, då var man tillbaka på sin vanliga plats; kontoret. Verkar som väldigt många åker till kontoret idag. Längre och långsammare köer än vanligt. Alla känner väl någon sorts lutheransk plikt att vara på kontoret första dagen, sen blir det väl mera hemma jobb antar jag. 

Fast det är ok att träffa lite kollegor och höra lite skvaller... annars får man mer gjort hemma i pyjamas och morgonrock. Gäller bara att komma ihåg att tejpa över datorkameran så man inte av misstag visar hur man ser ut när man är jobbklädd. 

Tunga veckor nu ett tag. Inte nog med att man måste börja banta, man måste börja träna, man måste sluta dricka, man måste gå upp tidigt varje morgon, man måste en hel del måsten. Det är väl det värsta i livet; alla måsten. Får stå ut några år dtill sen är det väl dags att få evig semester om man nu hinner med det. Hört pensionärer som tar semester över jul bara för att vila ifrån allt dom gör under resten av året....

vi är så glada

soffan "Vi är så glada idag, att du har födelsedag, precis idag" Kalle Stropp och grodan boll. Bra fantasi att komma på nåt sånt. hur som helst, vad är det man firar? att man fyllde år för ett antal år sedan eller att man överlevt ett år till? Äldst vinner... 

Mycket hänt på dessa få år ( säger inte hur många). När jag föddes hade vi nog inte tv, vi körde på vänstersida, säkerhetsbälten var okända, folk rökte inte bara på restaurang utan även inne och i sina bilar, pizzan var inte uppfunnen, korvbricka med Pucko var festmåltiden och, framförallt, Sverige var bäst på allt ( trodde vi iallafall). 
Dröjer väl inte länge innan vi inte har tv:n kvar, när vi inte åker bil och när folk röker cannabis i bilen istället för cigaretter.. Utvecklingen går runt.. själv blir jag bara äldre men utan någon som helst nostalgi. Nej, det var inte bättre förr. det enda som var bättre förr, iallafall längre, var framtiden. 

Ha en bra födelsedag( min alltså) och fira ordentligt, på måndagen börjar verkligenheten. 
set a bliss on memory bliss

Utan ström

Kumlastrand Så, då blev även vi drabbade av naturens vrede... Strömavbrott på landet. Inte nog med det, stort träd som rasat över just vår kabel. Lär väl ta ett tag att ordna speciellt som det är typ en dags kö för att göra en felanmälan. Ska inte klaga, värre för dom som bor där permanent. Ficklampa och värmeljus. Problemet är väl framförallt att man inte har något vatten. 

Antar att vi kommer att få problem med vår pump också så det är väl bara att ställa in sig på lite oförutsedda utgifter till våren. Får snart skaffa ett extrajobb... man borde ha ett jobb som bartender på kvällarna så man både tjänar några kronor men inte själv hänger på dyra barer och dricker drinkar. 

Så, får ta några timmar ledig och åka ut för att uppskatta skadorna.. lär väl vara kvistar och halva träd över hela tomten men men... det är väl sånt man får räkna med. 

 

 

Björn Bergman

Ålder: 61 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, katt. Just ja, en fru också

Gillar: Det mesta faktiskt

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter någonstans och skriver plattityder och förvånas över all tid jag lagt ner på bloggande utan att tjäna en enda krona

Bäst med min stadsdel: Tyst och lugnt men ändå nära

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

  • Senaste nytt sport

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se