Logga in
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Helgon?

Hemma Alla Helgons Dag. Undrar om man får vara med, känner mig inte riktigt som ett helgon, får väl försöka vara snäll idag. Inte lyssna på Lustans ( jag ska börja bli elak, jag ska odla mitt hat), blir Anders Wedin ikväll istället, han verkar vara en snäll kille. 

Man går till gravarna ( eller vad man ska kalla det, minneslund heter det väl egentligen, två namnbrickor, det är allt som blev kvar efter ett lång liv. Såg program om Cheops pyramid, det är annat än en namnbricka. 10000 man involverade. Tydligen inte slavar, den myten är redan motbevisad, dagarbetande bönder. Dom hade det säkert inte mycket bättre än slavar men ändå) på gränsen till pliktskyldigast, tänder ett ljus ( och låter det brinna....) sen går man vidare till puben. 

Själv för jag nöja mig med en namnplatta om ens det. Lika bra det, vad har man egentligen tillfört under sina 62 år på jorden? Inte mycket. Två fantastiska barn som i sin tur producerat tre barnbarn ( och ett till på väg). Det är väl det man gjort, hjälpt till att befolka jorden, nån ska ju göra det också

Vill slå ett slag för uppsalakonstnären Robert Agius. Otroligt läckra foton. Passade perfekt i vårt vardagsrum, bredvid Dylan tavlan. Hellre en ny tavla en att måla om, både billigare och snabbare.... 

 

Roger Agius

Spotify

Kontoret Har ni fått er årslista från Spotify? Vad ni lyssnat mest på under 2019.

Blev lite förvånad över utfallet men det är säkert korrekt. Hade tom glömt James Clarke Five men det gick väl runt i somras. På bandlistan kom dom först och sen The Tragically Hips som gått runt hela hösten, rekommenderas starkt. 

Tror utfallet beror på att jag lyssnar på massor av musik men inte samma varje dag, föredrar sånt jag inte hört förr, vore intressant hur många spelningar varje låt och artist har haft. Hur som helst så är det kul information, gör att man kommer ihåg gamla favoriter. Nu ska jag se vad jag lyssnade på förra året, året före det osv osv osv

https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1EtnAFCABpSdQJ?si=cD3VwoAoSyyAYRPCzxY_Lw

Musik är väl enda trösten man har när man har tråkigt.. Music and wine.. och lite gin ibland. Köper vinyl som aldrig förr. Både nytt och gammalt... Säljer CD och köper vingar för pengarna.. eller vinyl.... 
Någon som vill köpa lite cd.... har typ 400 kvar.. alla otroligt bra, otroligt bra.. ingen dum julklapp... 400 skivor, jag skulle bli glad iallafall... kanske inte om det är samma skivor som jag försöker sälja, men i princip, liksom alltså i princip alltså som wenche och povel så fyndigt sjöng...

Måndag igen

Hemma En helg nästan utan planer. Rätt lyxigt. Liten fest på lördagskvällen det var allt. Sen julbord på IKEA på söndagen. Man kan tycka vad man vill men väldigt prisvärt. Nu blev ju hela eftermiddagen förstörd av matkoma men jag skulle ändå inte göra nåt.... fick en bra ursäkta att lägga mig på soffan och låtsastitta på skidskytte... denna märkliga sport som vi tidigare skrattade åt och som nu har blivit nationalsport... är iallafall spännande. 

Rätt spännande när man vet att man snart, framåt våren, kommer att göra något annat än nu men man vet fortfarande inte vad. Björn 2.0... Man borde ägna sig åt välgörenhet eller nåt annat som man själv mår bra av. Allt man gjort har varit rätt meningslöst; korg in, korg ut... man vet vad som är i korgarna, inget nytt direkt. Ger lön men knappast tillfredsställelse av att göra något för andra. 

 

2.0

Soffan Dags att dra igång ordbajseriet igen. Varit slö men nu blir det en prio att beskriva världen utifrån mitt, ibland bristande, perspektiv. 

Tänkte nog vara inne idag... hört att julen står för dörren och då går det väl inte att komma ut. 
Några personliga jultecken;
Zoega kommer med sitt julkaffe... bästa kaffet
Får ta fram min snöman istället för jordgloben. Under julen ska man inte bry sig om världen längre
Tar fram Tracey Thorns julalbum ( fast inte förrän på julafton) förr var det alltid Phil Spectors Christmas album men man måste utvecklas. Köpte visserligen James Browns julalbum häromdagen så jag får spela den fram till julafton.
Hällregn.. det ska regna i december och på julafton. 
Ställa bort vågen. Sägs att de som väger sig ofta håller vikten bättre... stämmer inte på mig just nu... och då har vi ännu inte börjat svulla på julmaten. 
Julklappsångest... fast det har jag egentligen inte, i år är det mest ångest över vad jag ska köpa till mig själv.. vad vill jag ha? kommer inte på nåt alls. Har allt jag behöver och lite till, mycket till
Mörker mörker mörker.. fast rätt mysigt att tända adventsljusstakar

En kollega har alltid fest den 21 december, dvs på vintersolståndet, och firar att det vänder... bra ide, det var väl typ därifrån julen kom ( ok, jesus och allt sånt men vi firade i juletid innan vi i mörka norden visste vem har var)

Så trevlig lucia på er... kanske lite tidigt men ändå

 

Mitt i veckan

Hemma Mittwoch... mitt i veckan, dvs onsdag. vid lunch har vi tagit oss igenom ännu en halv vecka i livet och vad har hänt? Inte mycket som vanligt. En dag närmare pensionen vilket väl är första steget mot döden.. härlig onsdagsdepression. 
Pumpen på landet strular, bilen har fått någon form av missljud och själv skulle man nog behöva byta ut en och annan del. Rundsmörjning och byta av tändstift kanske, om det nu skulle räcka. Internminnet verkar också ha tagit slut, dags för en ny hårddisk eller om det bara är ännu ett virus. Nåt fel är det iallafall. 

Oktober snart slut och sen så blir det ännu värre, ännu mörkare, speciellt kvällarna nu när det blir vintertid igen. Vintertid har det väl varit sen sommaren tog slut, mörkt och dystert. Rattmuff och vinterdäck på.

Det enda positiva med vintern är jul, där är vi dock inte helt överens i familjen, bjällerklang tamefan.. har ska det pyntas eller rättare sagt det ska det inte, får inte ha tomtar och troll framme. Får nöja mig med några advents ljusstakar och julkulor fyllda med gin. Det svåraste med julen är att komma på vad man själv vill ha i julklapp, har ju redan allt jag behöver och mer därtill. Lyckades nästan hålla löftet om att inte köpa några kläder i år. En kostym, vilket var nödvändigt, och några rock t-shirts köpta på konserter är allt hittills. Varför köpa ungefär likadana skjortor som redan hänger i garderoben när det räcker med att gå ner fem kilo så man kan ha dom igen? Tur att modet är lite tightare nu än för några år sedan så man kan ha det mest, iallafall om man har en tröja över skjortan. 

Håller återigen på med en viktkampanj. Ett halvt kilo i veckan till jul. håller fortfarande planen men det lär bli svårare och svårare... vi får väl se, nödvändigt om det ska bli några fler lopp. 

Nej, nu återgår vi till höst och onsdagsdeppen. 

Björn Bergman

Ålder: 61 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, katt. Just ja, en fru också

Gillar: Det mesta faktiskt

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter någonstans och skriver plattityder och förvånas över all tid jag lagt ner på bloggande utan att tjäna en enda krona

Bäst med min stadsdel: Tyst och lugnt men ändå nära

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se