Logga in
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Återuppstånden

Home alltid funderat på varför Jesus var återuppstånden. Indikerar inte det att han har uppstått tidigare? borde väl heta uppstånden eller? fast vad vet jag om religion. blev i stort sett portat från kyrkans barntimme när jag var fyra.. kunde tydligen inte vara tyst, var iallafall inte välkomment tillbaka ( allt enligt salig mor och går tyvärr inte längre att få bekräftat). 

Här har jag varit dålig. Man borde ha pratat mer med de äldre om äldre tider. Har fotoalbum kvar men ingen aning om vilka som är med på bilderna och nu finns ingen kvar som kan berätta. Lite tråkigt 


Hittade dokumentation från när vår föreningen bildades... riktigt uråldriga dokument... från 1987! då var jag redan 30 år och trodde att alla skepp hade seglat, alla chanser förbrukade, alla ljus brända... 30 år sen.. man var verkligen dum i huvudet och, tyvärr, så har det väl inte blivit bättre med åren. " är för gammal, orkar inte, finns andra som kan det bättre" bara ursäkter för att inte förverkliga det man egentligen vill göra... Och då kom nästa problem.. vad är det man vill göra? ingen aning... kommer att spendera återstoden av livet ( filmtitel?) med att funderar just på det. Vad vill man egentligen göra? vad vill man göra när man var yngre ( på min tid ville ingen " vara i media" tror inte begreppet ens fanns).

Största komplimangen angående mitt dravlande var när någon skrev " du påminner om Thorsten Ehrenmark" förhoppningsvis inte till utseende då... hm, man ska alltid se det negativa i allt. Stor komplimang och en av samtidens största krönikörer. Händige herrn.. Hur han kan vara så bortglömd som han är är faktiskt en gåta. 

Idag 100 år sedan han föddes och inte många verkar bry sig. Vill se en återutgivning av alla Händige Herrn böckerna. kommer att bli succe... 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Torsten_Ehrenmark

 

 

 

Tisdag

hemma Om onsdag är lill-lördag så måste väl tisdag vara lill-måndag. lika trist på tisdagar som på måndagar, enda skillnaden är väl att man fått ytterligare en dålig natts sömn.

Om vi hade fyra dagars vecka skulle jag nog vara ledig på tisdagar. Då kommer lätt förbi måndagen och sen är det bara tre dagar kvar och fredag eftermiddag är det iallafall ingen som jobbar.

Kanske skulle börja med någon form av helgjobb istället? då blir det aldrig jobb-måndag. Jobba på bar vore nog det bästa. Får betalt samtidigt som man inte gör av med några pengar.

Allt handlar om pengar eller brist på pengar. Förr klarade man sig på väldigt lite men nu räcker inte lönen till för allt man vill göra. Kraven har ökat. Dags att sälja av kanske. Köper men säljer aldrig. Ta ett ryck och sälja av de kvarvarande CD-skivorna ( någon som är intresserad?), DVD-skivorna (någon som är intresserad?) och urusla vinyl typ ABBA och Carola ( någon som är intresserad?). Carola, säger ni, har Björn Carola skivor.. jo, fick med i en låda med mer intressant musik. ABBA? Usch.. var trist förr, är lika trist nu. Hela retrovågen är trist. Kommer otroligt mycket bra musik så varför gå och se Duran Duran eller Simple Minds... The Ark... totalt ointressant när dom stod på topp men  helt plötsligt är det rusning efter sjuhundrakronors biljetter. Märkligt. 

Rekommenderar dock Sollidens sommarscen; The National, Cat Power och Albert Lee Meldau. Speciellt Cat Power är en stor favorit. Lyssna själv..

This is Cat Power

 

 

Tillbaka

Uppsala Ursäkta tystnaden. Har varit en hel del inloggningsproblem men nu löst av UNTs IT-avdelning. Tack för det. Vad skulle man göra utan IT-support? Antagligen övergå till papper och penna. Fast med min handstil så blir det lite knepigt, om man nu kan kalla det stil, mer kråkfötter som jag inte ens kan läsa själv. Lika bra det, man har inte speciellt mycket viktigt att skriva oavsett om det är på papper eller på dator. 

Så, uppehåll med bloggandet en vecka och vad har hänt? Rien, nothing, ingenting. En vecka äldre och en vecka dummare. Kommer faktiskt inte ihåg någonting alls att berätta om. Det är som post, det enda som kommer med posten är räkningar eller annat negativt. Kommer aldrig några grattisbrev från Svenska Spel " du har vunnit 24 miljoner, här är checken". Undrar om det går att lösa in checkar på banken fortfarande... finns det ens checkar längre. Dom var perfekt förr när det var ett par dagar kvar till lönen och man var totalt pank. Den tidens kreditkort. 

Så, vad förväntar man sig ska hända egentligen? Någon som ringer  och skriker "honom ska vi ha.... " man är ingen Ferdinand... nej, får nog inse att det blir kämpigt att få nytt jobb med bara några år kvar till pensionen. Byta karriär kanske? Ska bara komma på vad jag vill göra, kan göra kanske är mer korrekt... inte lätt när man är ointresserad av det mesta. Får ta en funderare, återkommer

5.45 och allt är väl

TV soffan Tidig morgon. Klockan ringer som vanligt 5.45. Går upp. Sätter på kaffe. Ger Jay-Z mat. Hämtar telefonen. Går på toa. Läser UNT. Hämtar kaffe. Slår på TV. Tittar på Nyhetsmorgon ( mer mat och reklam än nyheter men nåt ska det ju heta). Sen är det dags att kicka igång dagen. Vad gör man nu? Skriver lite mail. Kollar runt lite. Plockar i köket. Sätter mig och skriver lite blogg. Sen är dagen nästan slut, jaja, man lever ett spännande liv
Måndagar har blivit bowlingkväll. Bestämde mig för länge sen att inte börja spela, inte vara upptagen varje helg, sitta och hänga på bowlinghallen och kika på andra som bowlar men men, nu är det nog dags att ta upp det igen. Problemet är åldern.. jaja, bowling kan man väl spela oavsett ålder säger ni. Sant. Men man kan inte spela bra bowling hela livet speciellt som man hållit upp i många år. Stel, kantig, svag och med en totalt fel mental bild av hur jag spelar. Får nog gå en nybörjarkurs och lära om. 

Annars händer det inte mycket. Ska det hända mycket? Kanske inte. Händelser är väl oftast negativa så man får vara nöjd med att det inte händer så mycket. 

Jympa

Soffan Så, julen är slut, helgerna över, finns inga ursäkter längre... dags att dra igång träningen. Börjar med Friskis pass, sen får det bli lite lufsande runt kvarteret, lite bättre diet kanske, mindre alkohol mer... vad byter man egentligen ut alkoholen mot ( lagligt...), bra fråga... " ingen drink för mig idag, jag tar en morot" funkar väl sådär. Börja jogga sluta grogga... fast grogg finns väl inte längre, nu ska det vara drinkar med grankottsextrakt.
Eau de vie med sockerdricka duger inte längre. Salig pappa, hade blivit 102 igår, blev nästan 92, det får väl duga, drack bacardi med fruktsoda, gillade inte cola vilket jag högaktar honom för. Cola, vilken soppa, det enda det duger till är att rengöra silvret med, fast det gör man väl inte längre.

Hur som helst. Friskis var det. Kör medelgympa.. hette väl husmodersgymnastik när det var Träna med TV. Finns väl inga husmödrar längre och heller ingen Bengt Bedrup. Sen kom Lannerfeldt; kniiiiip. vilket hon hade rätt i men det blev kanske lite mycket. Nu är det friskis iallafall.
Kvaliteten på ledarna varierar onekligen. Vikarie i söndags, skitbra, sen kom en låt med Laleh, betyget gick ner. Sen ska alla, då menar jag alla, spela Dance Monkey... är det årets och kanske förra årets mest uttjatade låt?
När men sen får för sig att spela Maria Magdalena så blir man rätt trött... fast då var jag redan så trött att jag inte brydde mig... tittar mest efter var hjärtstartaren finns.. Finns pilar till utgången, dom vill väl att man ska gå hem, men inte till hjärtstartaren.
Finns det små fickversioner. Vore väl en rätt bra ide eller? Bring your own heartkicker eller vad det nu heter på engelska.. fast betablockare kanske vore bättre, känns som hjärtat inte behöver en kick på passen... skönt efteråt... nja... mest svettigt och äckligt. fast det gör bra? hur vet man det? dör tjocka människor före smala? skulle inte tro det...
Såg hur pappa krympte med åren så jag är nu inne på att man skulle bygga upp en riktigt buffert inför ålderdomen... mot semlorna ( har inte ätit en semla på säkert tio år, dom kommer precis när man ska försöka komma i badbyxorna inför årets beach projekt)

Men, nu har jag iallafall anmält mig till en skrivarkurs, tror inte dom skulle godkänna detta bladder, "Torsten, kom tillbaka!" han kunde skriva eller iallafall bladdra. 

Dagens boktips:
https://en.wikipedia.org/wiki/Plato_and_a_Platypus_Walk_Into_a_Bar

Väldig rolig och dessutom utbildande.. kan det bli bättre, kanske om man tar en whiskey samtidigt som man läser... 

 

Jul

Julsoffan Jul jul strilande jul... ingen White Christmas i år heller.. får nog vänja oss vid att krokusen börjar blomma på juldagen. Fast det var inte vad jag funderar på.
Hur länge får man ha julpyntet kvar hemma? Tjugondag Knut var i måndags så då åkte tomtar och gran ut för då är julen slut men när är advent slut? Hur länge får man ha adventsstakar i fönstren? Kan vi snart hävda att vi är först inför advent 2020 istället för att vara sist att ta bort 2019. Ett år hade vi julkransen kvar på dörren hela året... så får man inte göra eller hur? Man måste följa de informella reglerna.

Har även snögubben kvar, snögubbar har väl inte med jul att göra mer ett minne av de vita vintrar som varit...tror han får vara kvar ett tag till innan han byts ut mot den vanliga jordgloben som brukar stå på ginskåpet. 

Apropå gin... planerat en Londonresa i mars inklusive ett besök på Gininstitute ( plus Lejonkungsbesök, Tutanchamon utställning, Clash London Calling utställning, sväng upp till Camden stables och sen lär det väl bli en och annat pubbesök också)

Länk till Ginkurs

 

 

Björn Bergman

Ålder: 61 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, katt. Just ja, en fru också

Gillar: Det mesta faktiskt

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter någonstans och skriver plattityder och förvånas över all tid jag lagt ner på bloggande utan att tjäna en enda krona

Bäst med min stadsdel: Tyst och lugnt men ändå nära

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se