Nytt rymningsförsök från Migrationsverket

Fem personer gjorde natten mot tisdagen ett misslyckat rymningsförsök från Migrationsverkets förvar i Märsta.

Märsta 8 oktober 2019 11:06

Fem personer är fortfarande efterlysta av polisen sedan totalt tolv personer tagit sig ut via ett krossat fönster och rymt från Migrationsverkets förvar i Märsta för en månad sedan. Polisen kunde genom en större insats omhänderta sju personer som fördes tillbaka till förvaret. 

Vid 03-tiden natten mot tisdagen gjordes ett nytt rymningsförsök från förvaret. Enligt uppgift försökte fem personer återigen ta sig ut via ett fönster. 

– Polisen kom snabbt på plats vilket bidrog till att rymningsförsöket misslyckades, skriver Migrationsverkets presstalesperson Tobias Åkerman i ett mejl.

De fem personer som försökte rymma har placerats i häkte, enligt polisuppgifter. Migrationsverket uppger att ingen i personalen kom till skada vid händelsen.

Det fanns på tisdagmorgonen knapphändiga uppgifter om hur rymningsförsöket gått till. Det var också oklart om det finns något samband med rymningen för en månad sedan.

Migrationsverket meddelar att de jobbar kontinuerligt med säkerheten i sina förvar. Ett arbete har påbörjats med att vidta fler åtgärder för att förhindra nya rymningar.

Kommer ni att begränsa möjligheten att rymma via fönster?

– Exakt vad vi kommer göra kan vi av säkerhetsskäl inte gå in på, svarar Tobias Åkerman.

I Märsta finns fem enheter med plats för 150 frihetsberövade. Som tidningen tidigare berättat skedde ett 60-tal rymningar från förvaret åren 2010–2017. Förra året blev ett trendbrott då ingen frihetsberövad lyckades fly från Migrationsverkets lokal i Märsta.

Migrationsverkets förvar

Ett förvar är ett låst boende där en person som tagits i förvar vistas. De frihetsberövade väntar här på sin avresa till sitt hemland efter att ha fått ut- eller avvisningsbeslut. Att de hamnat i förvar beror på att det föreligger en risk att personen avviker. Det är inte olagligt att fly från förvar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
John Hällström

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Uppsala

Okänd man bröt sig in – satt tyst i parets soffa

Enköping

Pistoler låg i källaren till lägenhetshus

Uppsala

Polisen bröt upp dörren – trodde duschen stod på

Uppsala

Blottade sig två gånger på en dag – för samma person

Uppsala

Kriminella missnöjda med maten – hotade personal

Visa fler