Nya vägar i pandemins fotspår

Uppsala är en ungdoms- och idrottsstad. Här fanns en livaktig friidrottsklubb redan innan världens bästa stavhoppare flyttade hit, Uppsalabandyn är världsberömd och det finns riktigt bra arenor för väldigt många sporter. Trots närheten till Stockholm har Uppsala arrangerat flera lyckade mästerskap bara de senaste åren.

9 november 2020 10:21

Men precis som överallt annars är det svårt för unga idrottsklubbar att få ekonomin att gå ihop. Det finns inte obegränsat med skattepengar att satsa på ungdomsidrotten och inte har det blivit lättare i år när coronapandemin gjort att så många grupper behöver extra stöd.

Ett vanligt sätt för klubbar och föreningar att tjäna ihop pengar till cupresor och träningsläger är att ägna sig åt olika typer av försäljning. Man kan dra ihop en loppis eller sälja saker människor vill ha, men corona har gjort allt mycket svårare. Det är dock fortfarande en framkomlig väg. Företaget DelikatessKungen har i snart 30 år samarbetat med skolor och idrottsföreningar som hjälpt dem att sälja företagets delikatesser, som salami, cheddarost och ekologisk olivolja, och de har inte låtit ett virus stå i vägen för verksamheten.

Alla deltagare i de grupper som säljer DelikatessKungens produkter får en egen webbshop som de kan marknadsföra bland släkt och vänner och i sociala medier. Vidare går det att dela ut reklamblad i sitt bostadsområde så att alla grannar vet var de kan beställa förstklassiga delikatesser som snabbt och smidigt transporteras fram till dörren. Dessutom kan man bearbeta lokala företag så att de köper in delikatesserna, till sin personal, kunder eller leverantörer. En lufttorkad salami eller en låda belgiska praliner är uppskattade julklappar.

Corona må sätta käppar i hjulet, men där det finns ett hinder finns det ofta en lösning också. Idrottslag och föreningar har i många år finansierat sina sportresor med detta försäljningssamarbete och det kommer de att göra i höst också.

Från

delikatesskungen.se