SD Sigtuna får helt ny styrelse

SD Sigtuna avsatte hela den föregående styrelsen. Nu är ersättarna klara.

Sigtuna kommun 20 september 2019 14:00

Onsdagen 18 september höll Sverigedemokraterna i Sigtuna ett extra årsmöte med anledning av de många uteslutningar som partiet har varit tvungna att göra i SD Sigtuna.

–  Hela föregående styrelsen är avsatt, inklusive ordförande Inga-Lill Björkman och vice ordförande Nils Persson. Dessa får inte längre företräda partiet och de är inte längre medlemmar i Sverigedemokraterna, säger den nya ordföranden Rune Öhlund, nuvarande gruppledare.

Enligt honom är fyra ledamöter och två ersättare i kommunfullmäktige för SD numera partilösa och får inte representera SD. Fokus för den nyvalda styrelsen är att stärka det organisatoriska och politiska arbetet för att få ett ännu större förtroende för partiets politik i Sigtuna, enligt Rune Öhlund.  

–  Det vi nu gör är att få igång organisationen genom hålla möten och utbildningar för att aktivera våra gamla och nya medlemmar.  

Rune Öhlund var tidigare ordförande 2015–2017 och gruppledare i fullmäktige under förra mandatperioden.  

Sigtunabon Gert Höglund valdes till förste vice ordförande. Tidningen har tidigare skrivit om honom i samband med hans engagemang kring äldrevården, hans kritik mot parkeringssystemet i kommunen. Till andre vice ordförande valdes Samuel Stephan. Övriga valda till styrelsen är Tommy Olofsson, Åsa Boman, Lars Arnbom, Catalina Constantinescu och Ewa Rees. 

SD Sigtuna ökade från två mandat till fem mandat i fullmäktige år 2014, och till sju mandat år 2018. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jeanina Santiago

Ämnen du kan följa
Läs mer
Ekonomi, näringsliv & finans

Tusentals miljarder i coronakamp

Uppsala

Klart för gåva till kommunanställda som ska lyfta city

Ledare

Markera mot försöken att tysta Turkiet-kritik

Ledarkrönika

Uppsalabor ska inte finansiera segregation

Konflikter, krig & terrorism

Ny USA-lag mot Kinas behandling av muslimer

Visa fler