Alla planerade operationer ställs in

All planerad slutenvård och alla operationer ställs in vid Akademiska från fredag morgon och ett dygn framåt. Det meddelar nu Regionen.

Uppsala kommun 10 oktober 2019 13:46

Nu kommer de första riktiga konsekvenserna av den akuta bristen på förbrukningsmaterial, orsakat av uteblivna leveranser från Apotekstjänst AB: All planerad slutenvård och alla operationer ställs in vid Akademiska sjukhuset från fredag morgon och ett dygn framåt 

Stoppet gäller från klockan 06.00 fredag morgon.

Det här skriver Region Uppsala i ett pressmeddelande. 

– Vi har fattat beslutet att ställa in planerade operationer som en säkerhetsåtgärd. Vi måste säkerställa den akuta vården och vården av inneliggande patienter. Vi beklagar att patienter får sina operationer uppskjutna, men vi måste sätta patientsäkerheten främst, säger Mikael Köhler, chefsläkare vid Akademiska sjukhuset i pressinformationen.

Akutsjukvården vid Akademiska sjukhuset, vården av inneliggande patienter och vård av öppenvårdsmottagningar som inte rör medicinska ingrepp fungerar som vanligt. Vården vid Lasarettet i Enköping och vid länets vårdcentraler och jourmottagningar bedrivs också på normalt sätt.

Företaget Apotekstjänst har avböjt att kommentera utan hänvisar till Regionen som i sin tur meddelar att man arbetar på en rad sätt för att få fram alt det förbrukningsmaterial som behövs. Apotekstjänst är sedan 1 oktober ny leverantör av förbrukningmaterial till fyra regioner förutom Region Uppsala. Apotekstjänst nya centrallager har placerats i Uppsala.

Texten uppdateras.

Vet du mer? Hör av dig till oss: 72018@unt.se eller 018-478 14 35.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Niklas Skeri

Ämnen du kan följa
Region Uppsala
Nyheter

Så stoppas utländska brottslingar i Uppsala

Uppsala kommun

Ännu stabsläge inom Region Uppsala

Läs mer!
Uppsala

Elev avstängd efter misshandeln – ”Ser allvarligt på händelsen”

Friidrott

Duplantis slog Bubkas världsbästa utomhus

Uppsala

Bil i diket – en till sjukhus

Uppsala

Snabb omställning: Så rustar kommunen för besöken

Uppsala

Fyra personer gripna för stöld ur förråd i Sala backe

Visa fler