Annons

Ta plats i ditt andra vardagsrum – på Walloxen

Tjänster och möjligheter som underlättar vardagspusslet blir alltmer eftertraktat. Några som tagit fasta på det är Frida och Mikael Larsson som driver Bistro Larsson mitt i samhället Walloxen i Knivsta. Här serveras såväl luncher som mat från bistromenyn, du kan köpa med dig prisvärda matlådor, och i dagarna rullar de igång middagskonceptet ”after fritids”.

Knivsta 26 mars 2021 08:34
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

Att kliva in på Bistro Larsson är lite som att kliva innanför ytterdörren hemma. Ett glatt ”hej” kommer snabbt från någon i personalen och genom de stora fönstren på Bistrons ena sida ser du ut över den intilliggande parken och de vackra byggnaderna på Walloxen. På andra sidan ger den intilliggande skogen ett tryggt lugn. Golvet är täckt av en ljuddämpande matta och lokalen rymmer flera olika miljöer och krypin med handplockade inredningsdetaljer för att alla ska hitta sin plats att trivas på.  
  – Alla ska känna sig välkomna till oss här på Bistro Larsson och vi sätter oss gärna ner och pratar med våra gäster. Vi vill ha en hemtrevlig och avslappnad känsla här, säger Frida Larsson, som tillsammans med sin man Mikael driver bistron sedan början av året. 

Varje vardag öppnar bistron klockan 10.30, och med sitt läge i samma byggnad som Margarethaskolan är det merparten yngre gäster som äter sin lunch här under de två första timmarna.  
  – Vi serverar lunch till alla skolans elever samt de äldre förskolebarnen. Det är lite av en dröm att få servera alla våra yngre gäster. Jag har jobbat med mat, service och barn i hela mitt liv, och här får jag kombinera alla delarna, dessutom på en väldigt trevlig plats, konstaterar Frida glatt. 
  Den som vill komma och äta lunch samma tid som eleverna är varmt välkommen, men föredrar man lugn och ro rekommenderar paret Larsson ett besök efter klockan 12.15. Och det finns alltid ett ordinarie och ett vegetariskt lunchalternativ där en varierad salladsbuffé ingår.
  – Vill du komma och äta lunch i lugnare miljö tidigare så går även det bra. Du kan boka en avskild lunch för ett mindre sällskap. Då dukar vi för dig och ditt sällskap en trappa upp i ett eget rum och kommer upp med maten till er, fyller Mikael i. 

Det faktum att Bistro Larsson har en rätt omfattande lunchruljans öppnade snabbt upp för möjligheten att kunna paketera matlådor av den mat som blir över efter luncherna. Lådorna placeras i en kyl precis vid entrén där föräldrar till skolbarn och andra besökare enkelt kan köpa med sig en prisvärd matlåda genom att Swisha 40 kronor.
  – Det har faktiskt blivit lite av en succé med matlådorna. Många köper med sig fler än en och vi får ofta höra att det underlättar för våra kunder då de har både lunch och middag klar, kanske för flera dagar, berättar Mikael.  

Att underlätta vardagen för människor är något paret Larsson låter genomsyra hela sin verksamhet. Med detta som utgångspunkt föddes idén om ”after fritids” som rullar igång nu i dagarna. Här är tanken att man direkt efter fritids, som familj eller barn på egen hand, ska kunna komma till Bistro Larsson och äta middag för en rimlig peng. 
  – Ibland är tiden knapp, och det kan vara skönt att slippa laga mat och diska, och istället bara komma in och slå sig ner och ta del av vår after fritids-rätt för dagen, som kan vara allt från lasagne till fisk och potatismos, berättar Mikael.

På kvällar och helger erbjuds också rätterna från bistromenyn där den röda tråden är vällagad mat gjord på bra råvaror. En hel del av örterna som används är lokalt odlade av Maja som också har en bred verksamhet på Walloxen där hon bland annat driver gårdsbutik
  Till den hungrige bistrobesökaren rekommenderar Frida Bistroburgaren gjord på högrevsfärs och en speciell fläsksida som ger en lite rökig smak. Till finsmakaren rekommenderas husets Boeuf Bourguignon. 
  – Vi månar om att maten ska vara lagad med kärlek, men det är inte trerätters finmiddag vi serverar här. Till oss ska du känna att du kan komma precis som du är och kunna sitta i en fåtölj och äta din middag om du vill, menar Frida. 

Utanför huvudbyggnaden på Walloxen – det så kallade glashuset – där Bistro Larsson huserar finns en stor terrass. Där har bistron redan haft uteservering i vitt vinterland under början av året, och framöver planeras det för flertalet aktiviteter där. 
  – På tisdagskvällar hålls ledarledda utomhusträningspass där, och framåt sommaren ser vi fram emot att kunna ha fina grillkvällar med trubadurunderhållning. Det kan bli hur trevligt som helst, konstaterar Mikael. 
  Till sommaren hoppas också paret Larsson att badplatsen som kommunen ska anlägga vid sjön Valloxen alldeles intill kan bli klar. Och planeringen inför ett stämningsfullt midsommarfirande i den intilliggande parken på Walloxen är igång.
  – Här finns gott om plats utomhus och platsen är som gjord för ett klassiskt, svenskt midsommarfirande, där alla kan trivas och ha trevligt tillsammans, säger Frida avslutningsvis. 

För senaste nytt och aktuella öppettider hos Bistro Larsson, besök deras Facebooksida eller Instagramsida.  

FAKTA

Just nu byggs samhället Walloxen upp, strax intill sjön Valloxen i Knivsta och med närhet till såväl Uppsala och Arlanda som till Stockholm. Bakom samhällsutvecklingen står Sisyfosgruppen som bland annat ägnar sig åt destinations- och fastighetsutveckling.

Här kan du läsa mer om Walloxen. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent på UNT. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.

Walloxen
Annons
Walloxen

Hållbarhetsfrågor tas till sin spets i Knivsta

Annons
Walloxen

Upplev ett stänk av medelhavet i Knivsta

Annons
Walloxen

Här får barnens kreativitet blomma

Annons
Walloxen

Så blir skolan när barnen får bestämma

Annons
Walloxen

”Här får vi boendet vi drömt om”

Visa fler