Minska månadskostnaden på dina lån

Sponsras av Lead Supply Det är väldigt viktigt att man betalar av sina lån i tid varje månad för att inte få dröjsmålsränta och riskera att de skickas vidare till inkasso och Kronofogden. Det kan bli både dyrt och skapa en hel del bekymmer i privatlivet som gör att man kan ha svårt att betala saker på faktura, ta nya lån eller att få hyra en bostad.

24 november 2021 11:33

För att minska sin månadskostnad kan man därför samla sina lån i ett stort lån istället för att ha många mindre lån. Det gör att man har en större kontroll på hur stor summa man ska betala varje månad och det innebär också ofta att man kan komma ner i en lägre månadsavgift. Här nedan följer lite information om att samla in sina lån.

Hur samlar man sina lån?

När man samlar sina lån betyder det att man ansöker om ett större lån. Ofta är det ett privatlån och det brukar ha lägre ränta än de mindre lån man har samlat på sig vilket gör att månadskostnaden blir lägre. Det första man kan göra är att se över vilka lån man har i dagsläget och sammanställa dem för att se hur stor skuld man har och hur mycket ränta man betalar varje månad.

Därefter kan man börja titta på vart man vill samla sina lån för att få ett så fördelaktigt avtal som möjligt. När man ansöker om ett privatlån för att samla sina lån behöver man uppge hur mycket man vill låna, hur länge man vill låna pengarna och hur stor ens aktuella skuld är. 

När man har fått sitt lån beviljat och har sina pengar på kontot kan man ringa runt till långivarna för sina små-lån och fråga hur deras rutiner är kring att betala av skulder i förtid. Om man uppger sina långivare samt summor man är skyldig i sin ansökan kan ibland de nya långivarna betala av ens skulder direkt utan att pengarna kommer in på ens konto.

Vad är bra att tänka på när man samlar sina lån?

När man samlar sina lån för att minska sin månadskostnad är det bra att betala av de lån med högst ränta först om man inte har möjlighet att betala av alla lån. Man behöver också tala om för långivaren när man tar ett lån att man tar lånet för att samla sina gamla lån så att man får en lägre ränta än vad man har i dagsläget. 

Om syftet med att samla lånen är att komma ner i månadskostnad är det klokt att inte låna mer än man behöver eftersom det kan göra att man står med mer lån än man hade från början.

Från

Lead supply