Uppsala Pride igång - men framtiden är osäker

Uppsala Pride har startat och i år kommer en stor del av veckans festligheter vara på UKK. 

Uppsala kommun 17 september 2019 19:04

Prideparaden tågar på lördagen från Carolinaparken och fortsätter upp till Vaksala torg och vidare in på Uppsala Konsert och Kongress. Evenemangen kommer främst vara samlade till Pride House i UKK. 

– Det största som sker i år är Pride House som pågår på lördag mellan klockan 09.00- 20.00 inne på UKK. Vi kommer samla massor av "pridehouseevent" och just nu har 1000 personer visat intresse för evenmangen, säger RFSL:s ordförande Saga Karlsson. 

RFSL står bakom arrangemanget med hjälp av UKK och flertal organisationer. Föreningen RFSL arbetar för ökad mångfald och acceptans. I år har föreningen fått det ekonomiska stödet för asylsökande indraget, vilket innebär att en viktig målgrupp inte kommer ha samma möjlighet att delta i festligheterna som tidigare. Det är dock inte det enda ekonomiska bekymret som föreningen har och nu flaggar man för att det kan vara sista gången de orkar anordna Uppsala Pride. 
– Vi har ingen anställd som kan sköta administrationen vilket ställer till problem och nu får vi inget ekonomiskt stöd av kommunen. 

Men ni har ett möte med kommunen i september?  

– Ja, kommunen vill men det är inte säkert att de ger oss vad som krävs för att fortsätta. Vår förening går på knäna just nu. 

Kan det här bli sista året Uppsala Pride menar du? 

–  Jag hoppas inte det, men vi är en förening i kris. Det finns ingen säkerhet att vi kommer fortsätta, men såklart hoppas jag på en fortsättning. 

Uppsala Pride pågår från 17 september till 23 september.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lise Kalén

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Uppsala

Flera smällar i Uppsala - man rånad

Uppsala

Misstanke om mordbrand efter ljudligt bråk

Uppsala

Morddömd man kastade avföring på fångvaktare

Ishockey

Almtunamålvaktens trista besked

Ekonomi

Så stort är krogintresset för uteserveringar i vinter

Visa fler