Flera larm om blottare under tisdagen

Inom loppet av en timme larmades polisen under tisdagseftermiddagen om flera blottare på olika platser i Uppsala.

Uppsala kommun 10 september 2019 19:19

Det första larmet kom vid 15:10 på tisdagseftermiddagen. Då ska en person i Gottsunda ha stött på en man som onanerade öppet framför förbipasserande.

– När vår patrull kom till platsen var det vittnen där som kunde leda oss fram till en man som de sade var den skyldige, säger Andreas Örth, befäl vid polisens regionledningscentral.

Mannen, som är i 60-årsåldern, förhördes av polisen men frihetsberövades inte. Han misstänks nu för sexuellt ofredande. Strax därefter, vid 15:30, kom ett nytt larm om en misstänkt blottare.

– Då var det en man i Stenhagen som skulle ha visat sitt kön för förbipasserande. Vi åkte dit men fick inte tag på någon, säger Andreas Örth.

Polisinsatsen ledde till att en anmälan om sexuellt ofredande upprättades. Efter knappt en halvtimme, vid 16-tiden på tisdagseftermiddagen, kom så ett tredje larm in till polisen. En kvinna ringde och berättade att en man i Stadsparken, i närheten av Parksnäckan, hade onanerat öppet och ropat till henne att hon skulle komma och titta.

Kvinnan stannade kvar i närheten och kunde när polisen kom dit peka ut en man i 40-årsåldern. Även han misstänks för sexuellt ofredande, men sitter inte frihetsberövad.

– Det känns bra att vi har kunnat förhöra misstänkta gärningsmän i två av de tre fallen, säger Andreas Örth.

Enligt honom verkar mannen som misstänks för ofredandet i Stadsträdgården inte vara samma person som blottade sig i Stenhagen.

– Men det är ingenting vi kan utesluta helt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Felix Wedjesjö

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Uppsala

TV: Över 1 000 ton sopor började brinna

Uppsala

Efter nattens intensiva arbete: Branden släckt

Golf

Han gjorde hole-in-one i årets första proffstävling

Uppsala

Förslaget: Senare skolstart för att hindra smittan

Uppsala

Uppsalaprofilen tar plats i coronakommissionen

Visa fler