Stora butikskedjor lockas till Siggbo

Butikskedjan Dollarstore öppnar sin butik i Siggbo-området i Tierp i dagarna. De närmaste 18 månaderna öppnar även tre andra stora kedjor butiker i området.

Tierps kommun 21 november 2019 09:00

Det är de båda företagen CT Development och Lars Östling Fastighetsutveckling som står bakom planerna. Totalt äger de drygt 22 000 kvadratmeter med mark i det nya affärs- och bostadsområdet Siggbo i västra Tierps tätort.

– Vi äger den fastighet där Dollarstore nu öppnar sin butik. Vi kommer att bli kvar i Tierp och svara för förvaltningen av den, säger Thomas Hansen på det Helsingborgsbaserade företaget CT Development. 

Totalt äger CT Development 6 000 kvadratmeter med mark och enligt Thomas Hansen är det inte aktuellt med någon ytterligare etablering på det markområdet.

Övriga 16 000 kvadratmeter ägs av Lars Östling Fastighetsutveckling.

På det området kommer i ett första läge en affärsbyggnad på 4 128 kvadratmeter att byggas där det är tänkt att livsmedelsjätten Ica ska husera i framtiden.

– Målsättningen är att inflyttning ska kunna ske i början på 2021, säger Lars Östling.

Han höjer dock ett varningens finger och säger att inflyttning också kan komma att ske vid halvårsskiftet 2021.

– Allt hänger på hur den kommande vintern blir och hur byggarbetena flyter på, säger Lars Östling.

Förutom Ica så kommer även STC gym, med ett trettiotal anläggningar runt i landet, samt heminrednings- och sängåterförsäljaren Jysk att etablera i sig där.

Lars Östling förklarar att han väntar på besked om bygglovet från Tierps kommun.

– Vår förhoppning är att det är klart inom kort och att projekteringen kan starta efter nyår. Därefter räknar jag med byggstart till våren. Den beräknas sedan pågå i nio månader, säger Lars Östling.

Till skillnad från CT Development som även arbetar med förvaltning är Lars Östlings fokus affärs- och fastighetsutveckling där han säljer den aktuella fastigheten till ett fastighetsbolag när arbetet är slutfört.

Vilket intresse finns det för den här fastigheten?

– Det pågår förhandlingar för tillfället med sex olika intressenter, säger han.

Han förklarar vidare att intresset från fastighetsbolag är som störst i de tre stora tillväxtregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt Uppsala och ytterligare några orter.

– När det gäller Tierp så är kommunen intressant för en fastighetsinvesterare eftersom den har över 20 000 innevånare, bra infrastruktur samt ligger på bra pendlingsavstånd från Uppsala och Gävle, förklarar Lars Östling. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kjell Sjöberg

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Tierp

Flyttade från Gällivare till Tierp – för crossen

Fastighetsaffärer

Gård i Östhammars kommun såld till nya ägare

Dans

Dans och konsert i Lancashiresmedjan

Fastighetsaffärer

Hus på 93 kvadratmeter sålt i Uppsala - priset: 3 950 000 kronor

Fastighetsaffärer

Nya ägare till hus i Heby - prislappen: 2 000 000 kronor

Visa fler