Mordåtalade släpptes ur häktet

Två av de män som åtalats för mordet på en man i 30-årsåldern i Gränby har släppts fria.

Uppsala kommun 23 september 2019 13:49

Fyra män åtalades för mordet som skedde utomhus på Levertinsgatan på kvällen den 2 november förra året. Två av dem, en 20-åring och en 21-åring, släpptes fria när rättegången avslutades i förra veckan. Samtliga åtalade har hela tiden nekat till brott och begärde via sin försvarare att bli frisläppta men två av dem är fortsatt häktade. 

Beslutet att släppa två av männen talar starkt för att ingen av de båda kommer att dömas för mord, annars hade de med största sannolikhet blivit kvar i häktet.

– Jag kan inte se annat än att min klient kommer att bli helt frikänd, säger advokat Leif Ericksson, som försvarar den 20-årige man som släppts. 

Åklagarna yrkade på fängelsestraff för samtliga åtalade när förhandlingen avslutades men vill inte närmare kommentera tingsrättens beslut att släppa två av dem:

–  Men det tyder på att de inte kommer att dömas för mord, säger kammaråklagare Johan Strömbäck. 

Förutom de fyra mordåtalade männen är en femte man samtidigt åtalad för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. Domen meddelas senare. 

Mannen som dödades hade gått ut från en lägenhet när ett bråk uppstod med flera inblandade. Kort efteråt anlände ytterligare några män i en bil. Offret misshandlades med slag och sparkar och fick flera knivhugg men polisutredningen har inte kunnat slå fast vem som gav offret de dödande huggen. Mordvapnet har inte hittats. Åklagarna anser att de åtalade männen gemensamt angripit 30-åringen i syfte att ta hans liv och därför ska dömas för mord. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ola Lindqvist

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Orientering

Revanschen: Fick sköna silverbeskedet efter målgång

Fotboll

Försvarsbekymren som Sirius behöver lösa

Uppsala

Så firade de judiska nyåret: "Det är annorlunda i år"

Speedway

Så kör Rospiggarna i tisdagens kvartsfinal

Brott & Straff

Ökänd vapenhandlare var kund hos Danske Bank

Visa fler