Flytta sommarlovet till sommaren

Uppsala kommun 8 oktober 2019 06:20
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Fryser du också på sommaravslutningen? Är du ofräscht svettig när skolan börjar i Augustis värmebölja? Då kanske du också tycker att vi borde skjuta fram sommarlovet 2 veckor. 

Nu börjar sommarlovet på försommaren och inte på sommaren. Det är först efter midsommar som sommaren börjar på riktigt. Och handen på hjärtat nu, hur många föräldrar tar frivilligt ledigt från sina jobb innan midsommar? Tror ni att det är skillnad på vad vuxna och barn föredrar?

Förr i tiden hade vi sommarlov för att skörda potatis. Då var det logiskt att ha sommarlovet i början av juni till mitten av augusti. Nuförtiden odlar de flesta potatisätare sina knölar i krukor på balkongen eller köper sina potatisar i affären. Är det verkligen logisk att låta potatissäsongen styra då?

Om vi nu skulle flytta fram sommarlovet skulle det innebära två saker: 1, sommarlov på sommaren och 2, skolstart i svalare väder. Nu tänker säkert du som läser att jag borde ha viktigare saker att tänka på. Men detta är livskvalité. Och livskvalité, de är bra grejer.

Love Christiernin, klass 6C Palmbladsskolan

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Uppsala

Kraftig explosion vid flerfamiljshus – UNT på plats

Uppsala

TV: Bombhundar söker av platsen

Uppsala

23-åring döms för kassaskåpskupper

Uppsala

Uppsalabo prickade in alla rätt – vann flera miljoner

Annons
Attendo Uppsala

Sandelska husets trädgård – en njutning för alla sinnen

Visa fler