Flytta sommarlovet till sommaren

Uppsala kommun 8 oktober 2019 06:20
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Fryser du också på sommaravslutningen? Är du ofräscht svettig när skolan börjar i Augustis värmebölja? Då kanske du också tycker att vi borde skjuta fram sommarlovet 2 veckor. 

Nu börjar sommarlovet på försommaren och inte på sommaren. Det är först efter midsommar som sommaren börjar på riktigt. Och handen på hjärtat nu, hur många föräldrar tar frivilligt ledigt från sina jobb innan midsommar? Tror ni att det är skillnad på vad vuxna och barn föredrar?

Förr i tiden hade vi sommarlov för att skörda potatis. Då var det logiskt att ha sommarlovet i början av juni till mitten av augusti. Nuförtiden odlar de flesta potatisätare sina knölar i krukor på balkongen eller köper sina potatisar i affären. Är det verkligen logisk att låta potatissäsongen styra då?

Om vi nu skulle flytta fram sommarlovet skulle det innebära två saker: 1, sommarlov på sommaren och 2, skolstart i svalare väder. Nu tänker säkert du som läser att jag borde ha viktigare saker att tänka på. Men detta är livskvalité. Och livskvalité, de är bra grejer.

Love Christiernin, klass 6C Palmbladsskolan

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Uppsala

Jordbrukaren: "Det sa bara pang så var det övertänt"

Uppsala

Brand i flera ladugårdar – hästar fick evakueras

Fotboll

Uppsalas totala kollaps mot serietvåan

Uppsala

Oro inför gymnasiestarten – covidriktlinjer inte klara

Fotboll

Gusk med tre poäng efter vinst mot Lidingö

Visa fler