Dubbelt Johansson bakom seger

Mattias och Pontus Johansson gjorde varsitt mål när Almtuna besegrade Västerås med 4–2. Därmed tog klubben viktiga poäng för att undvika kvalserien.

Ishockey 22 februari 2020 20:57

Almtuna fick en drömstart på den andra perioden med två mål på 58 sekunder. Först gjorde Mattias Johansson 2–0 från nära håll efter fint förarbete av Sebastian Fakt bakom mål. 
Sedan utökade Pontus Johansson ledningen – hans första mål för säsongen – efter att han vunnit pucken högt upp och hittade en liten lucka in till nätmaskorna.

– Vi fick det vi efterlyst genom att göra första målet och kunde rida vidare på det. Vi fick även energi av målen i början av andra perioden och mentalt fick vi matchen dit vi ville. En bra genomförd bortamatch från vår sida där vi var bättre i spelet fem mot fem, säger Martin Gudmundsson, tränare i Almtuna.

Efter de två snabba målen åkte Almtuna på tre raka utvisningar och det blev tredje gången gillt för Västerås. Efter långa domardiskussioner godkändes deras reducering till 1–3. 
I sista perioden åkte Almtuna på två nya utvisningar i rad och precis när den andra tagit slut reducerade Västerås igen.

– Det var frustrerande att åka på en del tuffa och billiga utvisningar men boxen spelade bra och redde ut det. Det var skönt för killarna att få betalt för det hårda jobb som de la ned, säger Martin Gudmundsson.

Västerås jagade kvittering men Jonas Arntzen i Almtunas mål stod för flera fina räddningar och räddade totalt 39 av 41 skott.
I slutet av matchen fick Almtuna powerplay och efter en smörpassning av Hampus Harlestam satte Sebastian Fakt 4–2 som blev slutresultatet.

– Det var skönt när 4–2-målet kom och det dödade matchen. Det kändes som vi i dag fick betalt för arbete som vi lagt ned i tidigare matcher men inte fått med oss då. Det var en stabil insats och en fantastisk seger, säger Martin Gudmundsson.

 

Segern var Almtunas fjärde raka mot Västerås. Den gör att klubben ligger tre poäng före Kristianstad – som tog en poäng mot Modo i fredags – i kampen för att undvika kvalserien med fyra omgångar kvar att spela.

– Tre ruskigt viktiga poäng för att först och främst säkra kontraktet. Vi är vid gott mod inför avslutningen, det är bara att jobba vidare och ta en match i taget, säger Martin Gudmundsson.

Matchfakta

Västerås–Almtuna 2–4
(0–1, 1–2, 1–1)
Målen: 0–1 (8.30) Hampus Harlestam, 0–2 (21.51) Mattias Johansson, 0–3 (22.49) Pontus Johansson, 1–3 (31.10) Daniel Öhrn, 2–3 (50.18) Kelsey Tessier, 2–4 (56.31) Sebastian Fakt. Publik: 2 788.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Almtuna IS herr

TV: Missa inte tränarens otroliga segerdans

Hertzberg tillbaka i Almtunas poängtopp

Hedlunds fräcka bidrag till Almtunas seger

TV: Almtunaprofilens tuffa ord om det egna laget

Leijon slog Malmö – då surade förre tränaren

Visa fler
Läs mer!

TV: Missa inte tränarens otroliga segerdans

Hertzberg tillbaka i Almtunas poängtopp

Hedlunds fräcka bidrag till Almtunas seger

TV: Almtunaprofilens tuffa ord om det egna laget

Leijon slog Malmö – då surade förre tränaren

Visa fler