Så höjer du värdet på din bostad inför försäljningen

Det finns flertalet tips och trix som du som bostadssäljare kan göra själv. I den här artikeln går vi igenom alltifrån noggrann städning till tilläggsalternativ som homestyling och besiktning.

17 juni 2021 09:26

Priserna på bostadsmarknaden fortsätter att gå uppåt och som säljare vill man förstås göra en så bra affär som möjligt. Ett första steg är att hitta en mäklare som man känner sig trygg med. Då kan en jämförelsetjänst som MäklarOfferter.se vara väl till hands för att hjälpa dig hitta bästa Uppsala mäklaren. Tjänsten jämför olika mäklare i Uppsala och uppdateras ständigt med färska siffror om till exempel mäklararvode i Sverige, som kan vara bra att bära med sig inför försäljningen. 

Men, som säljare finns det en hel del du kan göra själv för att öka värdet på din fastighet inför försäljningen. 

Välj rätt tid att sälja

Redogör med din mäklare om vad hen anser vara den bästa tidpunkten på året för att sälja just din typ av bostad. Augusti, september och oktober är traditionellt sätt bra högaktiva månader på bostadsmarknaden, men en villa i med naturskön trädgård kan vara lockande för många på våren. Försök att identifiera när just din fastighet har sitt mest attraktiva läge. 

Gör förhandsbesiktning

Det här tipset gäller dig som säljer en villa eller ett fritidshus. Se till så att besiktningen är gjord innan ni drar igång med visningen. Även om det är en liten investering kommer det med all säkerhet att löna sig i längden. Som köpare bidrar det till trygghet, bekvämlighet och ärlighet, vilket ökar sannolikheten för att man lägger ett bud. 

Städa och rensa ut

Som villaägare eller stor familj i en bostadsrätt kan det vara lätt att tänka att man bara kan ställa undan några grejer i ett förråd eller i en garderob. Men på en visning kan det ge ett stökigt intryck. Se till att ha det städat inför visningen, så kommer du också öka intresset från de potentiella köparna. 

Beställ homestyling

Visst, har du en unik och säregen stil som kan göra ett speciellt intryck på din lägenhet så kan det vara värt att behålla stilen och möblerna inför visningen. Annars, fundera över homestyling.  Konsultera med din mäklare om vad hen tycker och ta sedan in offerter, om du bestämmer dig för att styla lägenheten. Stylisterna vet ofta vad målgruppen söker och är duktiga på att ta vara på ljusinsläpp, ytor och annat som man själv inte alltid tänker på. Ofta har mäklaren det som en tilläggstjänst.

Från

maklarofferter.se