Annons
Sponsrat innehåll

Här får du med företagsplaner hjälpen att lyckas

ANNONS. Så gott som alla med företag eller företagsidéer har något de behöver hjälp med. Och hjälp finns att få. Under året bjuder Almi Uppsala in till tre informationsträffar för att berätta hur de kan stötta den som har en affärsidé.

Uppsala 18 maj 2020 19:12
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

Företagsrådgivarna Leila El-Shaia och Joakim Fichtel kommer att hålla i informationsmötena. De vänder sig framförallt till nystartade företag eller till den som ännu inte har startat ett företag, men har en affärsidé. Andra som är intresserade av att få företagsstöd är förstås också välkomna. 
   Under informationsträffarna kommer Leila och Joakim ge en översiktlig genomgång av Almis olika erbjudanden. Utöver rådgivning kring affärsutveckling kan de erbjuda lån och riskkapital.
   – Vi riktar oss till de företag som har ambitionen att göra en tillväxtresa och jobbar alltid utifrån kundens behov och skräddarsyr lösningar för varje enskilt företag. Förutom att vi alla som jobbar på Almi har en bred rådgivarroll har vi olika spetskompetenser. Så behöver vi någon särskild specialkunskap finns den hos någon av kollegorna, säger Leila El-Shaia.

Joakim och Leila brukar under informationsträffarna få en första bild av företagens behov. Därefter jobbar de utifrån en specifik metod med företagen.
   – Det är så roligt att följa deras förflyttning och se att det vi pratar om på träffarna fungerar för företagen i praktiken. De företag vi jobbar med i grupp lär av varandra och bidrar även till varandras lärande. Det är ett väldigt bra tillfälle att knyta nya kontakter, berättar Joakim.
   Många av de företag som har blivit sammanförda av Almi fortsätter att hålla kontakten och göra affärer eller samarbeta ihop på andra sätt långt efter att rådgivningen har upphört.

Almi har även ett populärt mentorsprogram där deltagarna får handledning av en erfaren mentor som är aktiv inom näringslivet. Mentorsprogrammet löper under ett helt år där Almi Uppsala bjuder in till nätverksträffar och seminarier.
  – Det är också väldigt bra tillfällen att skapa kontakter med de andra deltagarna och mentorerna, säger Leila.
   Att det finns goda möjligheter att få stöd hos Almi om du har ett bolag i uppstartsfas och har tillväxtambitioner är det ingen tvekan om.  
   – Har du en företagsidé och ambition att växa, så är vi gärna med dig på resan därifrån, konstaterar Joakim avslutningsvis.

 


Almi investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.

 

Den här annonsen är producerad av UNT Content Studio 
– en del av Upsala Nya Tidning

Informationsträffarna hos Almi Företagspartner i Uppsala kommer att hållas på Almis kontor på Dragarbrunnsgatan 39 följande datum:

26 mars klockan 17–18
16 september klockan 17–18
14 oktober klockan 17–18

Träffarna är gratis, men kräver föranmälan.
Läs mer och anmäl dig här.  

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent på UNT. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.

Almi Uppsala
Annons
Almi Uppsala

Almi 25 år – sänder live från Stora Torget

Annons
Almi Uppsala

De sammanför studenter och näringsliv i Uppsala

Annons
Almi Uppsala

Hon leder med hjärtat i ett digitalt klimat

Annons
Almi Uppsala

Biotech-familjeföretaget satsar på Asien

Annons
Almi Uppsala

Deras Ztable rider ut i världen