Hon öppnar ny outlet i Morgongåva

Årets företagare i Heby kommun 2019 går mot strömmen och startar butiker på löpande band. Trots dåligt företagsklimat och konkurser öppnar snart en ny outlet i Morgongåva.

Morgongåva 1 oktober 2019 18:03

Linda Allfjord tog över Candystore i augusti förra året och fördubblade genast utbudet av godis. Lokalerna hade då byggts om för att anpassas till den nya caféverksamheten. Samtidigt öppnades en liten blomsterbutik och i somras startades Emmas shoe store. I våras fick Linda Allfjord utmärkelsen Årets företagare 2019 i Heby kommun. Nu fortsätter hon utveckla företaget tillsammans med dottern Emma Allfjord Nivala, som är butikschef och arbetar heltid med verksamheten.

– Vi har även två extrapersonal i arbetsstyrkan. Vi har öppet sju dagar i veckan, så de behövs, säger Linda Allfjord.

De olika verksamheterna har blivit till en liten galleria i miniformat, som Linda Allfjord kallar för ”Candygallerian”.

– Det är här det händer, vi är Morgongåvas träffpunkt, säger hon och lägger till att cafét brukar ha fulla bord och att spelhörnan på lördagsförmiddagarna oftast är fullsatt.

Stammisen Bosse Ekroth håller med.

– Det här är samhällets samlingspunkt, det finns bara det här att gå till, säger han.

Tidningen rapporterade förra veckan att Heby kommun ligger i botten av rankingen över företagarklimatet hos landets kommuner. Det är något Linda Allfjord tycker är konstigt:

– Det är väldigt tråkiga siffror. Jag har haft fin kontakt med kommunen och fått bra hjälp, det har inte varit några problem alls. Många med mig är positiva till att driva företag här i Heby kommun.

Nästa verksamhet på tur för Linda Allfjord är nu alltså en ny outlet som till en början kommer att rymmas på en yta av ungefär 20 kvadratmeter. På hyllorna bakom de vita lakanen trängs allt från husgeråd och leksaker till snöskyfflar och barnvagnar.
– Vi köper in returnerade varor, där förpackningen kan vara skadad, men utan defekter på själva varan, säger Linda Allfjord.

Morgongåva har sedan många år tillbaka ett Karlssons varuhus, som profilerar sig med att saluföra kända varumärken till bra priser. Företaget var i våras under rekonstruktion, men kunde inte räddas och försattes i konkurs den 23 september i år.

– För vår del innebär det bara att behovet av en outlet blir ännu större. Själv har jag lärt mig massor av mina egna konkurser. Nu investerar jag först när pengarna finns, och då vågar jag satsa. Trots Karlssons konkurs, säger Linda Allfjord.

Planerad öppning av outleten ligger i mitten av oktober.

Tidningen har försökt nå företrädare för Karlssons.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emelie Högberg

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Morgongåva

Apoteas nya klimatmål — fasa ut fossila transporterna

Uppsala

Skattesmäll för ex-krögare – krävs på 1,9 miljoner

Morgongåva

Trots pandemin — entreprenören satsar vidare

Uppsala

Tvingas betala efter skattefiffel – "Kan bli konkurs"

Uppsala

300 000 i skulder för Uppsalas öl- och whiskymässa

Visa fler