Nu kan det vara köpläge för fritidshus

Det kan vara köpläge för den som letar fritidshus under hösten, visar ny statistik.

Uppsala kommun 18 oktober 2019 09:28

Mer än vart tionde fritidshus i landet, 12 procent, som var till salu under september prissänktes. I Uppsala län var det en något mindre andel, 9,4 procent. Det framgår av en kartläggning som bostadssajten Booli har gjort.

– Som säljare kan det vara skönt att sälja fritidshuset innan vintern för att slippa betala för en hel säsong då huset inte nyttjas. Det kan förklara att många objekt prissänks och att utbudet är relativt högt under september, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli i ett pressmeddelande.

Skillnaden mellan länen är stor när det gäller andelen prissänkta objekt, annonstider och andelen återpublicerade annonser, det visar kartläggningen. I Uppsala län är dock marknaden stabilare än på många andra håll. Tiden som objekten ligger ute till försäljning är kortast i landet i Uppsala län, tillsammans med Skåne. Medianvärdet under september i år var 27 dagar, att jämföra med 41 dagar under samma period förra året. Andelen prissänkta objekt var också lägre i länet än under samma period förra året. I september 2018 prissänktes 13 procent av fritidshusen som låg ute till försäljning i Uppsala län. I år var det 9,4 procent. Andelen återpublicerade annonser var i september 8,3 procent, samma månad förra året var det 14,6.

I landet som helhet prissänktes 12 procent av de fritidshus som var ute på marknaden i september. 9,7 procent av objekten återpublicerade. Samtidigt var annonstiden för fritidshus den kortaste på flera år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Johansson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Uppsala

Efter nattens intensiva arbete: Branden släckt

Livsstil & fritid

Uppsalaborna på Rhodos: "Det är lite spöklikt"

Vattholma

Inbrott i matbutik – helikopter kopplades in

Livsstil & fritid

Boende på Rhodos: Vi är rädda för turisterna

Uppsala

Elscooterolycka i cykeltunnel – en till sjukhus

Visa fler