Brand på restaurangbåten Skeppet

Sent på onsdagskvällen brann det på restaurangbåten Skeppet. Enligt polisen ska branden ha varit anlagd.

Uppsala kommun 12 september 2019 16:36

Larmet om branden nådde SOS Alarm vid 22:40 på onsdagskvällen. När polis och räddningstjänst kom fram till platsen upptäckte de att branden hade självslocknat, men att trossarna till båten hade kapats av.

– Det råder inga som helst tvivel om att branden var anlagd, sade Andreas Örth, befäl vid polisens regionledningscentral, då.

Enligt Per Johansson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral, såg det ut som att trossarna hade kapats i anslutning till att branden anlades:

– Det verkar vara någon som vill bli av med båten, sade han.

Polisen rubricerade händelsen som skadegörelse genom brand och arbetade under torsdagen vidare med att säkra spår som sedan ska analyseras. På torsdagseftermiddagen hade polisen ännu ingen misstänkt gärningsperson.

– Vi har tagit upp en anmälan, säkrat platsen och hållit i förhör. Vi har också beslagtagit föremål men vill inte gå in på vad det rör sig om ännu, säger Daniel Winge, befäl vid polisens regionledningscentral.

Skeppet ligger för närvarande förtöjt vid Fyrisåns östra strand, strax norr om Kungsängsbron. Tidningen har tidigare rapporterat om att Skeppets kontrakt på den nuvarande kajplatsen gick ut den sista augusti.

Att ägaren inte har flyttat på båten trots att kontraktet gått ut har lett till hård kritik från båtägare. Då hade dessutom kommunen redan i början av året skrivit att ”Skeppet är en olägenhet som nu ska bort”.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lise Kalén
Felix Wedjesjö

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Uppsala

Man slagen och rånad vid Resecentrum – igen

Uppsala

Man blottade sig för pojkar – togs på bar gärning

Uppsala

Jätteblomman från Amazonas blommar – i Uppsala

Uppsala

Då ska även barn testas för covid-19

Friidrott

Trippelt Upsala IF i diskusfinal

Visa fler