"Handlar om annat än social oro"

Polisen kommer att finnas på plats i Märsta natt och dag framöver.

Märsta 7 oktober 2019 11:58

Det är beskedet från närpolisen efter nattens bilbränder i tre bostadsområden och en explosion vid en frisersalong. Förra helgen skedde också en skjutning utanför en restaurang i centrala Märsta.

Sigtuna kommuns företrädare och polisen sitter just nu, under måndagsförmiddagen, i ett möte om nattens händelser. Fokus ligger på att komma på åtgärder för att kommuninvånare i de drabbade bostadsområdena ska kunna känna sig trygga.

–  Vi tittar på vilka åtgärder som kommunen ska vidta både på kort och lång sikt. Mötet handlar om vad för trygghetsskapande åtgärder som går att göra efter nattens händelser, säger Thomas Mileborn, trygghet- och säkerhetschef på Sigtuna kommun.

Han säger att kommunen dels kommer att vidta åtgärder tillsammans med polisen, dels kommer att vidta åtgärder på egen hand.

– Exakt vad det blir kan vi berätta först i eftermiddag eftersom dessa beslut måste förankras uppåt i kommunen först, säger Thomas Mileborn.

Kommunpolisen Jonas Junered svarar att de tar det som hände i natt på största allvar.

– Vi kommer att dra igång en trygghetsinsats med ökad närvaro dag och natt i Märsta, en insats som kommer pågå framöver, säger Jonas Junered.

Samtidigt säger han att varken polisen eller kommunens personal sett tecken på ökad social oro i Märsta under senare tid.

– I vanliga fall är tecken på social oro något som brukar föregå exempelvis bilbränder. Det som hände i natt är något annat, men exakt vad vet vi inte än, säger Jonas Junered som hoppas att alla som sett och hört något ska höra av sig till polisen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Lindblom

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Östhammar

Polisinsats efter falskt larm om skottdrama

Brott & Straff

"Skandiamannen" utpekad i internutredning

Brott & Straff

Polis sköt vid biljakt i Göteborg

Brott & Straff

Protester sedan björn dödats i Frankrike

Brott & Straff

Experten: Svårt att sälja stulna dockor

Visa fler