Varför drabbar vattenbristen små kransorter?

Vattholma 28 september 2019 06:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I torsdagens UNT svarar styrelseordföranden för Uppsala Vatten, Rafael Waters, på Vattholmabornas kritik gällande sommarens bevattningsförbud, som de för övrigt ålagts för andra året i rad. Waters svarar att problemet är mer komplext än oinskränkt tillgång till vatten för dem under sommarhalvåret. Vari denna komplexitet består framgår inte fullt ut. 

Om det nu beror på sinande vattenreservoarer på grund av låga grundvattennivåer kan man ju undra varför de just drabbar små kransorter som Vattholma, Skyttorp med flera. Är det en reell vattenbrist eller brist på pumpkapacitet?Det är svårt att förstå varför till exempel Storvreta, som ligger ca en halv mil från Vattholma, inte har haft några restriktioner alls. 

Jag uppmanar Uppsala Vatten att ge ett konkret svar på vad vi kan vänta oss ifråga om tillgången på vatten kommande år i de små kransorterna som nu haft bevattningsförbud två år i rad. Det räcker inte med svaret att frågan är komplex! Om inga åtgärder vidtas förväntar jag mig att grundtaxan omedelbart sänks för alla kunder som framgent åläggs bevattningsförbud. 

Björn Andersson, Vattholma

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Vattholma

Efter flera inbrott - misstänkta tjuvar fångade på bild

Uppsala

Många klagomål på unket vatten: "Luktar mögel"

Uppsala

Michael nära att drunkna – räddades av Stina Wollter

Vattholma

Hade automatvapen i bilen – två häktades

Uppsala kommun

Röjning under vattenytan – här dyks det mitt i stan

Visa fler