Diatryma redo för den stora finalen

"Oavsett hur det går kommer vi att skaffa oss massor av nya erfarenheter". Det säger Diatrymas sångare Mårten Wahlström inför den internationella finalen av talangtävlingen Imagine.

Uppsala kommun 16 oktober 2019 10:00

På lördag 19 oktober smäller det. Då ska Diatryma visa att det uppländska stålet biter även utomlands. Hittills har det gått lysande för death metal-bandet som i fjol tog hem både region- och riksfinalen av Imagine. Fast det är nästan ett och ett halvt år sedan vid det här laget.

– Vi har fått vänta länge på den internationella finalen. Man kan knappt tro att det är dags nu, säger Mårten Wahlström några dagar före avresan till Maastricht.

Han är inte särskilt nervös utan snarare förväntansfull.

– Jag blir sällan nervös inför spelningar numera. Man går in i en roll så fort en konsert börjar, säger han.

Just Diatrymas utlevelse och spektakulära scenshow tror Mårten kan bli avgörande. Dessutom är bandet  i musikalisk toppform.

– Vi har valt ut två låtar som vi tror mycket på, förberett oss så mycket vi kan och känner att vi är riktigt tajta. Om vi inte vinner så kommer de här dagarna ändå att ge oss många nya erfarenheter.

Diatryma är en av totalt åtta akter i finalen. Faktum är att ett av de andra banden, franska Fire Wheel, också spelar death metal, även om Mårten menar att Diatryma är mörkare och brutalare. I övrigt  är det en varierad musikalisk kompott som de andra akterna från Norge, Kroatien, Brasilien, Polen och Zimbabwe bjuder på.

Diatryma (ett annat namn för den utdöda fågelarten rovtrana) består av Mårten Wahlström (sång), Alex Härkesjö (gitarr), Wille Persson (gitarr), Erik Bashore (trummor) och William Parkstam (trummor).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Göran Sterner

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Uppsala

Nattlig brand: Kraftig rökutveckling i industribyggnad

Järlåsa

Sovande person räddades ur rökfylld stuga

Uppsala

Lurade 95-åring att lägga kort och kod utanför dörren

Fotboll

Skrällen: Asbaghi dök upp i sexan – som spelare

Innebandy

Dubbla Siriusspelare till akuten efter huvudskador

Visa fler