Klüft peppade 500 konfirmandledare på slottet

Konfirmandledare från hela Norden deltog i inspirationsdagar på Uppsala slott. En av talarna var Carolina Klüft.

Uppsala kommun 11 september 2019 17:30

När vi kliver in i Rikssalen håller Carolina Klüft på och sammanfattar sin ledarskapsföreläsning, som självfallet tar avsteg i sjukampskarriären. Sportklyschorna går hem hos publiken och det avslutande videoklippet från OS-guldet i Aten 2004 bemöts med dundrande applåder.

– Jag talar inför många grupper, men här kändes det verkligen som att vi gjorde något engagerande tillsammans. Och kul att se så många i den stora salen, säger Carolina Klüft efter föreläsningen.

Flera deltagare smyger ut ur rikssalen i förtid för att få en bild med friidrottaren, eller be henne skicka en hälsning till familjen.

Hennes föreläsning var slutklämmen på en tre dagar lång konferens för konfirmandsledare från hela Norden, på plats på slottet för att få ledarskapstips att ta med sig hem till församlingar och möten med kyrkans unga.

– För mig har det varit väldigt viktigt med bra ledarskap. Vägledningen och stödet från ledare som kan guida en i med- och motgång betyder oerhört mycket, säger Carolina Klüft.

En av de 500 deltagarna var Oskar Arngården, präst i Vaksala församling.

– Samtalen mellan föreläsningar, med kollegor från andra församlingar och länder har varit viktiga, för att få nya infallsvinklar.

Han får medhåll från norska kollegan Marita Bjärke Ådtard som dessutom gladdes lite extra över att få höra sjukamparen. 

– Hon var fantastisk! Jag är en friidrottsmamma och tårarna rann hela tiden i slutet. Det hela har varit väldigt imponerande, men också relevant för mig i jobbet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joakim Dahlbäck

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Uppsala

Stor insats efter larm om skogsbrand utanför Uppsala

Uppsala

Rånade 14-åring med kniv – nu skärps straffen

Uppsala

Lurades på 500 000 – vd: "Vi gick på det"

Fotboll

Efter nya poängtappet: "Det får inte hända"

Uppsala

Norge rödlistar Uppsala – krav på karantän

Visa fler