Uppsala Baskets sköna tacofest

Det blev sjunde gången gillt för Uppsala Basket. Under lördagen kom säsongens första seger då man bortabesegrade Visby med 75–65.

Visby 23 november 2019 19:16

Han har väntat bra länge, men under lördagen kom Uppsala Baskets första seger för säsongen. En seger som också var tränaren Mady Mahdys första i ligan.

– Jag firar med en tacokväll med tjejerna innan vi åker hem under söndagen. Det är bara att njuta och sedan fokusera på nästa match, säger Mahdy.

 

Det var ingen spikrak väg till segern för Uppsala som låg under i paus med 35–31 och sedan strax efter pausen var slut fick sin amerikanska Jasmine Weatherspoon knäskadad. Trots det lyckades man vända och vinna matchen ganska komfortabelt till slut.

– Det handlar om att vi pratade om att göra det tillsammans med mycket vilja och det gjorde vi. När Jasmine blev skadad så körde vi bara ännu hårdare, säger Mahdy och fortsätter:

– Vi följde matchplanen och spelar mer och mer som ett lag för varje match som går och nu gav det resultat. Vi har inga stjärnor, men vi har spelare som gör allt för varandra.

 

Segern var alltså Uppsalas första för säsongen.

– Det har varit tufft för att vi inte har vunnit, men det har ändå varit en viss positiv signal för fyra av de sex tidigare matcherna har varit jämna. Vi har varit på rätt väg.

Vänder det nu?

– Det hoppas jag. Vi har som sagt haft många jämna matcher, men inte orkat hela vägen. Nu gjorde vi jobbet och jag tror att det här är vändningen till något positivt, säger Mahdy.

Matchfakta

Visby–Uppsala 65–75

(15–14, 20–17, 16–24, 14–20)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels

Ämnen du kan följa
Uppsala basket
Basket

Kevin Gaines är tillbaka i KFUM Uppsala Basket

Basket

Från Spanien till KFUM Uppsala?

Basket

Nordström om säsongen som plötsligt tog slut

Basket

Värvas hem – tack vare miljardären

Basket

Kelly Grant – fem år efter den magiska finalresan

Visa fler
Läs mer
Basket

Kevin Gaines är tillbaka i KFUM Uppsala Basket

Basket

Uppsala Basket: "Det står lite still allting"

Basket

Från Spanien till KFUM Uppsala?

Sport

Ewing har lämnat sjukhuset efter positivt test

Sport

Charles Barkley tror på NBA-slutspel i sommar

Visa fler