Har förhandlingarna avstannat?

Uppsala kommun 5 november 2019 05:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Fredag 1 november läste jag en märklig insändare från Hoffstedt (S) och Pelling (S) om att de jobbar hårt i förhandlingar med regionen för att uppfylla socialdemokraternas vallöfte om ett billigare seniorkort i Uppsala. Det är en fråga som UPS tillsammans med andra pensionärsorganisationer under lång tid har argumenterat för. I dag finns avgiftsfria bussresor för seniorer, under viss tid av dygnet, i 43 av landets kommuner. 

På UPS höstmöte torsdag 31 oktober var Jenny Lundström 1:e vice ordförande (MP) trafik- och samhällsutvecklingsnämnden i Regionen och Johan Wadman trafikdirektör inbjuden för att redovisa den framtida kollektivtrafiken och dess biljettsystem. Frågan om ett billigare seniorkort i Uppsala ställdes och det pågår inte alls några skarpa förhandlingar från Uppsala kommuns sida enligt de inbjudna gästerna.

UPS ser fram emot en redovisning från Socialdemokraterna hur förhandlingarna med Regionen går och när vallöftet om ett billigare seniorkort kan uppfyllas.

Slutklämmen på Hoffstedt, Pellings insändare är ännu märkligare. Varför ska Centerpartiet hjälpa till när Socialdemokraterna bildar mittstyre tillsammans med L och MP?

Jan Ask,för UPS

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Innebandy

Låsta omklädningsrum ska stoppa smittspridning

Sport

Inga nya påbud för klubbarna i Uppsala län

Uppsala

Elever om distansstudier: "Alla kan inte jobba hemma"

Uppsala

Uppsalaborna fortsätter åka kollektivt – trots nya råd

Fotboll

Han stannar i Sirius – "visste var vi hade varann"

Visa fler