Björn Karlsson

Björn Karlsson, Örsundsbro, har hastigt avlidit i en ålder av 65 år. Han sörjs närmast av hustrun Ulla Luoto-Karlsson, sönerna Oskar och Johannes, modern Elsa samt systern Rigmor.

Örsundsbro 12 oktober 2019 06:00

Björn Karlsson var född och uppväxt  i Luleå. Efter gymnasieskolans 3-åriga ekonomiska linje på Hermelinsskolan utbildade han sig  till socionom på Socialhögskolan vid Umeå universitet. 

Socionom var ett populärt yrke på 70-talet men Björn fortsatte att arbeta med vård, terapi och behandling i olika former inom kommun och landsting under hela sitt arbetsliv. De sista 10-15 åren arbetade Björn med HVB-hem i privat regi. 

Hans sociala patos och engagemang var en ständig följeslagare från ungdomsåren och genom hela livet. Det ledde till olika förtroendeuppdrag inom politiken som i olika nämnder inom landstinget i Enköping. Björn hade även styrelseuppdrag inom vårdföretag som Norra Stockholms ungdomshem där han och hustrun Ulla arbetade och var delägare i. Ett HVB-hem som Björn var med och startade 2009. Han drev även ett eget företag inom terapi vid sidan om. 

Björns intresse för idrott började tidigt med allt från fotboll till pingis. Hockey och styrketräning hade en speciell plats i Björns hjärta. Han brukade följa Luleå hockeys matcher i elitserien och han var med och startade ett gym på hemmaplan i Örsundsbro. När yngste sonen Johannes öppnade specialgymmet Atletverkstan i Enköping var Björn och hustrun Ulla med och supportade på alla sätt som gick. Björn tränade själv på gymmet och var i god form. Den bästa på åratal, enligt hustrun Ulla. 

Kärleken kom in tidigt i Björns liv. Under en praktik i Uppsala mötte han sin stora kärlek Ulla. De började sitt gemensamma liv i 20-årsåldern och var gifta i över 40 år. Tillsammans fick de sönerna Oskar och Johannes Malcolm. En stor källa till glädje för Björn och Ulla. Björn hann även med att bli farfar. Han var så stolt över lilla Vilhelm. 

När Björn fyllde 60 år tog han mc-kort och köpte en mc. Han var både stolt och lycklig över det. Enligt egen utsago var han då den äldsta i Uppsala som fått mc-kort. Det blev många turer på cykeln de sista åren. När han satte sig på motorcykeln den 5:e september sken solen. Det skulle bli hans sista tur i livet. För familj, släkt och vänner stannade tiden. Björn fattas oss. En varmhjärtad, engagerad och obotlig optimist har lämnat oss. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rigmor Karlsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Heby kommun

Bävrar fick damm att svämma över – nu kan de skjutas

Uppsala

Fem miljoner till cancertest för hundar

Djur

Miljonåriga T-rexen Stan till salu

Djur

Fyra lamadjur dödade av varg

Djur

Uppfiskad haj bet tillbaka

Visa fler