Knivsta Läkargrupp är rädda för att splittras

Vart Knivsta Läkargrupp ska ta vägen när Margarethahemmet blir bostäder är oklart. Vårdcentralens chef avfärdar erbjudandet från fastighetsägaren.

Knivsta kommun 5 oktober 2019 10:00

I ett av gamla Margarethahemmets vita stenhus finns den privata vårdcentralen Knivsta Läkargrupp Praktikertjänst sedan tio år tillbaka. Drygt en tredjedel av kommunbefolkningen, 6 600 patienter, är listade där. Deras hyreskontrakt löper ut om två år och fastighetsägaren Sisyfos planerar att bygga om huset till lägenheter för äldre. 

Vårdcentralens verksamhetschef, specialistläkaren Monika Leissner, är orolig. Hon berättar att Sisyfos för flera år sedan erbjöd dem att flytta in i en låg byggnad intill, byggd som cancerklinik, där Margarethaskolan har sitt kansli bland annat. De tackade nej.

– Den lokalen är mycket mindre och inte ändamålsenlig för en vårdcentral. Jag har sagt att vi är intresserade om de bygger något nytt. Sedan har diskussionerna strandat. Det är väldigt synd om vi tvingas splittra en fungerande vårdenhet, säger hon.

Sisyfos ägare Olle Larsson säger att flera andra vårdföretag är intresserade av lokalerna, men att de är måna om att Knivsta Läkargrupp finns kvar på Margarethahemmet.

– Vårdcentralen är en viktig pusselbit som vi är rädda om, säger han.

Tomma ord, tycker Monika Leissner:

– Jag har inget erbjudande på bordet från hyresvärden, inget praktiskt förslag att förhålla mig till. 

Sisyfos projektledare August Michael berättar att de hösten 2020 ska börja renovera den gamla cancerkliniken för att förbereda den för en vårdcentral.

– Detta besked är det vi kan lämna i nuläget, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tina Lövrander

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Knivsta

Restaurang totalförstörd i brand: "Bara en askhög kvar"

Knivsta

Knivstaborna om branden: "Sämsta som kunde hända"

Knivsta

Möbeljätte vill öppna stort i Knivsta – kan ge 100 nya jobb

Knivsta

Kända historikern om Knivstamonumentet: "En skymf"

Knivsta

Klimataktivisterna tillbaka utanför kommunhuset

Visa fler