Bil behövs för drägligt pensionärsliv

Sverige 7 november 2019 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I dagarna pågår ett omfattande arbete för att göra Rosendalsområdet bilfritt! Där finns en välsorterad ICA butik, ett apotek, en pizzeria och flera restauranger. Ingen bilparkering! Jag förstår att man har tänkt men inte hur man tänkt. Jo, jag anar och blir förskräckt! Hur har trafikplaneringen kunnat bli så fel för oss äldre? 

Kan en av flera orsaker vara att det saknas 65+politiker i våra beslutande församlingar? Politiker som beaktar att långt ifrån alla pensionärer bor i äldreboenden. Jag tänker på alla pensionärer som inte är beroende av att andra bestämmer hur mycket vi får kosta, hur varmt vi ska ha det i våra bostäder, hur ofta vi ska äta kött och så vidare, och inte heller hävdar, att vi som alla andra kan ta cykeln till affären eller ta bussen. Som inte hävdar att vi kan promenera till bussen, promenera från bussen till affären och sen kånka med matkassar eller postpaket tillbaka samma väg. 

Vi måste få politiker som förstår att bilen ibland är nödvändig för att göra pensionärslivet drägligt. Önskedrömmen om ett bilfritt samhälle är en utopi och leder till en oönskad utveckling framför allt för alla som bor på landsbygden men faktiskt också för många av oss som bor i städer. 

Idag är var femte person i Sverige pensionär.  Inom en inte alltför snar framtid är vi så många som var fjärde! Låt inte politikernas ord om ” de som byggde vårt land” stanna vid en floskel utan planera för att omsätta orden i praktiken.

 

Staffan Bohlin, bilburen pensionär

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Uppsala

Jakt på covidläkemedel i Uppsala: ”Det har gått åt“

Uppsala

Två män häktade för knivrånet i Fålhagen

Uppsala

Mikael fick tomten fylld med vatten: ”En fjällbäck”

Sverige

Försäljning av insekter som mat tillåts

Politik

EU-minimilön Nordenanpassas

Visa fler