Succéstart för Uppsala – inför storpublik

Seger med 97–57 – inför 602 åskådare! Uppsala Baskets återtåg tillbaka till finrummen har inletts på bästa möjliga sätt.

Uppsala kommun 2 oktober 2019 14:17

Ungdomsföreningen KFUM Uppsala Basket har tagit över taktpinnen efter konkursade ligalaget Uppsala Basket. I premiären i basketettan norra hemma mot Lidingö gick det lekande lätt. 

– Man ska inte få hybris efter en match när man inte har sett de andra lagen i serien än, säger KFUM Uppsala Baskets sportchef Efongo Imbia.

– Men … Om alla är friska och hela och vi har en bra dag blir det svårt att slå oss, så är det. Men alla matcher ska spelas och vi kommer inte segla igenom serien utan att behöva ta i.

 

Elias Westerlund blev poängbäst i premiären med 16 poäng. Övriga poäng gjordes av Samuel Eliasson Godonou 14, Tobias Skyttevall 12, Oskar Granat 10, Daniel Henn 9, Mannos Nakos 9, Kevin Grant 8, Fredrik Benzeriane 6, John Imbia 6, Victor Godberg 4 och Marcus Stålberg 3.

Rickard Eriksson, som gjort 16 säsonger i basketligan, kom inte till spel på grund av en skada och Oluoma Nnamaka, stor finalhjälte för Uppsala Basket 2015, matchades sparsamt.

– Siffrorna säger en hel del om laget. De är väldigt osjälviska och det är kul att se, säger Efongo Imbia.

Att så många som 602 personer kom för att se premiärmatchen i tredjedivisionen förklaras av ett bra samarbete med Uppsala Basket dam, där herr och dam gått ihop för att lyfta basketen i stan.

– Vi har tillsammans sålt över 500 säsongskort, det är helt otroligt. Det känns som att intresset för basketen har höjts i och med vår satsning och det var otroligt roligt att se så många i publiken i första matchen. Vi gör det här tillsammans, säger Efongo Imbia.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Uppsala

Jakt på covidläkemedel i Uppsala: ”Det har gått åt“

Uppsala

Två män häktade för knivrånet i Fålhagen

Uppsala

Mikael fick tomten fylld med vatten: ”En fjällbäck”

Uppsala

20 ungdomar härjade – spelade fotboll i cafeteria

Uppsala

Nationell minneshögtid ska ge tröst i pandemin

Visa fler