Varför ingen toalett vid Norbyvreten

Uppsala kommun 4 oktober 2019 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Norbyvreten i Sommarro har fått en förnämlig och påkostad upprustning. En helt ny lekpark för de yngsta, grillplats, utegym, dusch, en mängd nya bord och bänkar. Allt i anslutning till motionsspår och fotbollsplaner. 

Av någon anledning (ekonomi?) har man bortsett från behovet av en toalett/bajamaja.  I maj (5/5) ställde jag frågan till Uppsala kommun om man hade någon plan för att tillgodose detta ofrånkomliga behov. Svaret från servicecenter (7/5) var att någon offentlig toalett i anslutning till denna friluftsanläggning inte finns med i handlingsplanen som sträcker sig till 2025. 

Jag ställde då frågan (8/5) om man hade tänkt att det är den omgivande naturen som ska användas som offentlig toalett när nöden så kräver. Något svar har jag ännu inte fått. Är anläggningen tänkt att nyttjas i huvudsak av närboende, på lagom avstånd från egna faciliteter? 

Då jag häromdagen läste i UNT att kommunen på senare tid utökat antalet kommunikatörer till nuvarande 89 stycken, väcktes mitt hopp om att någon av dessa nu kan besvara mina kvarstående undringar i toalettfrågan. Att någon i vårt politiska styre skulle engagera sig ytterligare för Norbyvreten förväntar jag mig inte. Inte efter att de ”klippt bandet” och mottagit (välförtjänta?) applåder. 

Jan Stenberg, Uppsala

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Uppsala

Flera smällar i natt – misstänkte skottlossning

Uppsala

Uppsalabor tycker att de följer coronareglerna

Uppsala

Pistoler och granater när magnetfiskarna ställde ut

Fotboll

Problemen lösta men ändå knapp Uppsalaförlust

Uppsala

Personbil kolliderade med vägräcke

Visa fler