Rikshem rensade upp för ett tryggare Gränby

Under fredagen skickade Rikshem ut nästan all personal till Gränby för att städa, klottersanera och försöka skapa en tryggare miljö.

Uppsala kommun 15 september 2019 10:58

Fastighetsbolaget Rikshem satsade stort på att synas och hjälpa till i sitt största bostadsområde under fredagen. Rikshem håller i över 1300 hyresrätter i Gränby och nästan hela personalstyrkan var på plats för att göra vad som gick för att fräscha upp i området kring författargatorna vid Gränbyparken.

– Det är en stor vecka för oss i Gränby. Vid en inventering i veckan hittade vi över 600 åtgärder som vi ska ordna i dag. Det handlar bland annat om att fixa skyltar, rensa ogräs, fixa dörrlås och klottersanering, sade fastighetschef Eva-Mari Bergshjorth.

Initiativet gick utöver det vanliga löpande underhållet och var ett sätt att testa vilken effekt det får hos både personal och boende att alla är på plats. Vid ett elskåp tvättade Henrik Lundquist och en kollega bort klotter.

– Jag sitter mest vid en dator på jobbet, så det är kul att få komma ut lite, säger han mellan frenetiska skrubbningar.

Sven Olsson, som bor i närheten, stannade upp på gångbanan förbi Gränbyparken för att titta på.

– Jag går ofta här och det är bra att de tar tag i det här, säger han och pekar mot klottret.

En förhoppning med städdagen var att skapa ökad trygghet hos boende i området. En trygghetskänsla som nog fick sig en törn efter fredagens bilbränder i området.

– Visst är det jobbigt när det här händer. Brott ligger ju hos polisen, och vi gör vad vi kan och har kontakt med våra hyresgäster. Det är viktigt för oss att det är en trygg miljö, sade Eva-Mari Bergshjorth.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joakim Dahlbäck

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Uppsala

Efter morfinstölden – polisen lägger ned utredningen

Ekonomi

Uppsalaföretagarnas oro: Otrygghet och brottslighet

Uppsala

Ny enhet ska bidra till att knäcka ungdomsbrotten

Uppsala

Uppsalabo prickade in alla rätt – vann flera miljoner

Uppsala

Hotade besöka socialtjänsten med bombbälte

Visa fler