Rasbobröder bästa svenskar på Le Mans

Rasmus och Casper Jansson från Rasbo MK körde världens största gokarttävling, den så kallade Världsfinalen i på klassiska Le Mans.

Uppsala 29 oktober 2019 15:56

Rasmus och Casper Jansson har gjort en fin säsong, och var två av totalt sju svenska förare som kvalat in till tävlingen på klassiska Le Mans-banan i Frankrike, där Världsfinalen kördes på insidan av banan där Le Mans världsberömda 24-timmarstävling avgörs. Totalt deltog förare från 48 nationer i tävlingen.
16-årige Rasmus körde den största klassen 125 senior, med 144 deltagare. Efter en tiondeplats i tidskörningen väntade kvalheat och där var Rasmus som sämst tolva. I den efterföljande förfinalen blev det en 21:a plats totalt vilket räckte till final. Där blev det till slut en 19:e plats efter att ha varit nere och vänt på den 28:e platsen i finalen.
Lillebror 14-årige Casper Jansson ville inte vara sämre och inledde med en fin femteplats på tidskörningen i klassen junior 125 bland 108 förare, där han var blott 50 hundradelar från pole position. Efter stabil körning i kvalet så tog han startruta 17 i förfinalen, där han styrde in som 19:e förare. I den stora finalen klättrade han en placering till en slutlig 18:e plats.
Summa summarum så blev bröderna Jansson bästa svenskar i respektive klass. En stark prestation. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Lindblom

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Friidrott

Duplantis slog Bubkas världsbästa utomhus

Uppsala

Grov misshandel på skola – minderårig till sjukhus

Ledare

Dags för Stefan Hanna att tacka för sig

Uppsala

Fyra personer gripna för stöld ur förråd i Sala backe

Uppsala

Larm om explosion utomhus

Visa fler