VårgårdaHus först ut med trendiga ladhus

ANNONS. VårgårdaHus tar designade hus ett steg vidare. Nu finns ett nytt ladhus om närmare 180 kvadratmeter i sortimentet. Intresset är stort från både trendmedvetna och de som tilltalas av den lantliga designen.

29 april 2019 13:55

   – Vi är den första större kommersiella aktören som tar upp trenden med ladhus, säger Per Gustavsson, försäljningsansvarig för VårgårdaHus i Uppsala.

Villa Enhagen är en 1,5-plansvilla i ladhusstil. Minimalistiskt, enkelt, avskalat och med en tydlig känsla för materialval. Vid en första anblick ser huset ut att bäst passa in på landsbygden omgärdad av skog och natur. Men så som Per förklarar är ladhuset så unikt att det passar bra in även i stadsmiljö.

Huset har en design inspirerad av nordiska lador vilket ger en tidlös känsla. Den indragna takfoten, fönster och dörrar med smala foder och lister bidrar samtidigt till husets speciella karaktär. Då huset är byggt i trä finns ett tydligt miljö- och hållbarhetstänk, snarare än fokus på funktion är designen huvudnumret.

   – Design är i fokus i ladhusen. På nedre plan finns två sovrum, klädkammare och stora öppna umgängesytor där kök med stor köksö och vardagsrum är integrerat. De sociala delarna har hela fem meters takhöjd, vilket ger en fantastisk rymd. På övre plan finns ytterligare ett sovrum, två klädkammare och ett härligt allrum. Allt med gott om ytor för umgänge, lek, arbete eller hobbyprojekt. Det är ett fantastiskt häftigt hus, säger Per Gustavsson.

Villa Enhagen är det första ladhuset som VårgårdaHus lanserat berättar Per. Tack vare de höga fönstren i ladhusen blir ljusinsläppet väldigt vackert.

   – För dig som kund är Villa Enhagen ett tryggt val där du får full insyn i byggprojektet, nära kontakt med erfarna lokala hantverkare och ett hus till hög kvalitet. Fasaden kan levereras med stående träpanel utan delningsblock, men du har givetvis möjlighet att istället välja puts eller tegel om det passar bättre in i omgivningen, berättar Per Gustavsson, försäljningsansvarig för VårgårdaHus i Uppsala.

Läs mer om Villa Enhagen och se planlösningar.

Läs mer om 1-plansvillan Villa Ljung som också byggs i ladhusstil.

För kontakt till VårgårdaHus lokala säljkontor i Uppsala läs mer här.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av UNT Content Studio – en del av Upsala Nya Tidning

<p>Om VårgårdaHus</p>

VårgårdaHus producerar villor till privatpersoner. Hög kvalitet, gott hantverk och ett genuint engagemang präglar hela verksamheten. Huvudkontor och fabrik ligger i Vårgårda. Företaget har cirka 75 anställda, samt säljkontor över stora delar av landet och tillverkar cirka 300 hus per år. Idag ägs VårgårdaHus av Danmarks största husföretag, Huscompagniet, som levererar cirka 1350 stenhus per år.

Historik

VårgårdaHus har sitt ursprung i ett lokalt entreprenadföretag och under 1980-talet expanderade verksamheten med byggnation av bostadsrätter. VårgårdaHus kännetecknas av lång erfarenhet, trygg och stabil ekonomi samt fokus på gediget hantverk.

Ett stort år i företagets historia var år 2000 då den nuvarande fabriksanläggningen togs i bruk. 2014 togs nästa stora steg då lokalerna nyinvigdes. Produktionsytan fördubblades och kontor samt personalutrymmen utökades. 2016 byggdes ytterligare en produktionsanläggning, granne med den befintliga. Detta gör att VårgårdaHus idag en riktigt modern anläggning med inte mindre än sju linor och en effektivt anpassad produktion för serietillverkning av småhus.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa