"Det går att göra skillnad om vi hjälps åt"

ANNONS. Vi träffar företaget som i ett uppmärksammat samarbete med Uppsala Stadsmission har satt ljus på situationen för Uppsalas mest utsatta.

23 januari 2018 18:32

Hur kommer det sig att ett mäklarföretag valt att stödja Stadsmissionens verksamhet?
   Widerlöv & Co är familjeföretaget som startades av de två bröderna Stefan och Tomas Widerlöv 1995. I dag är de totalt 60 medarbetare på kontor i Uppsala och Västerås. Ett av deras kännemärken är att de utmanat traditioner och försökt förnya mäklarbranschen. Vi träffar företagets VD Tomas Widerlöv som berättar om varför de valt att stödja Uppsala Stadsmissions arbete i Västerås och Uppsala.

- Allt började med att jag var på Samariterhemmet och hörde ett föredrag om Uppsala Stadsmission. Då fick jag en insikt i den bredd som finns i deras verksamhet och hur mycket gott som Uppsala Stadsmission gör för så många i Uppsala. Det fick mig att tänka att här borde vi göra en insats för att hjälpa dem, berättar Tomas.

Han berättar vidare om hur samarbetet inleddes för två år sedan. Först av allt fick alla anställda på mäklarfirman gå en volontärutbildning för att få en djupare insikt i Uppsala stadsmissions verksamhet.

- Som en del av utbildningen fick vi göra olika uppgifter som att sortera kläder. Då mäklare är tävlingsinriktade blev det så klart en tävling om att sortera flest klädesplagg på kortast tid.

- Vi tyckte det var viktigt att alla skulle vara delaktiga. När du ger av din tid så får det en helt annan dimension, du får en förståelse för vad du bidrar till och varför det behövs, berättar Tomas.

LÄS MER Om Stadsmissionens projekt och hur just du eller ditt företag kan hjälpa till

För att kunna samla sina resurser kom Widerlöv & Co att avsluta andra samarbeten för att i stället helt fokusera på att stödja Uppsala Stadsmission förklarar Tomas.

- Tidigare har jag upplevt att vi spretat i vårat CSR-arbete, nu känns det helt rätt att vi lägger alla pengar till ett så gott ändamål som Uppsala Stadsmission.

- Ett av vårt företags värdeord är engagemang, och i det sammanhanget passar det här samarbetet väldigt bra. Jag äger ju företaget tillsammans med min bror, för oss är det viktigt att allt känns bra i hjärtat, berättar Tomas.

Tomas berättar vidare att de anställda känner en stor stolthet över satsningen på socialt ansvarstagande tillsammans med Uppsala Stadsmission. Han tror även att det är viktigt att som arbetsgivare visa vad du står för och vad du bidrar med till samhällets goda. Dessutom är det något speciellt att som mäklarföretag kunna bidra till att de allra mest utsatta får hjälp.

- Det finns stora kopplingar mellan Uppsala Stadsmissions arbete för hemlösa och att vi som mäklarföretag arbetar med att förmedla bostäder. Samtidigt är det förstås helt skilda världar. När vi som mäklare skall till en bostadsvisning och exempelvis åker över en bro kan det finnas hemlösa som bor där. Stora kontraster i livet, förklarar Tomas Widerlöv.

En del i samarbetet har varit att driva kampanjer för att öka medvetenheten om Uppsala Stadsmissions verksamhet. Ett exempel på detta är när en tom lägenhet skulle säljas och den stylades med möbler och inredning från Stadsmissionens second-hand-försäljning. På visningen var alla möbler och inredning till salu.

- Det var en riktigt rolig grej, vi fick ut budskapet om Stadsmissionens verksamhet på ett bra sätt. Till och med inredningstidningar skrev om det annorlunda greppet. Jag köpte själv en lampa som i dag pryder mitt vardagsrum!

En annan uppmärksammad kampanj var när företaget lade ut fejkade bostadsannonser på Hemnet. Vi uppmanade till att skapa hemkänsla för en dag för 270 kronor förklarar Tomas. Det gav mycket uppmärksamhet kring Stadsmissionens arbete för hemlösa.

- Det är fantastiska människor som arbetar på Uppsala Stadsmission. Det märks att de brinner för att hjälpa. Jag kan känna en bestörtning över att samhället och kommunen inte gör mer för att stötta deras verksamhet.

- Fler behöver också känna till bredden i den verksamhet som de bedriver. Till exempel köpte jag en trappa till vårt hus från deras verksamhet Hantverksslussen. De gjorde det otroligt bra och det var fint att se glädjen hos de som arbetstränade, förklarar Tomas Widerlöv.

Skulle du rekommendera andra företag att stötta Uppsala Stadsmissions arbete?

- Ja, det skulle jag verkligen göra. Verkar du i Uppsala så ger det mycket att hjälpa till här på hemmaplan där du direkt kan se effekterna av din insats. Vi får otroligt mycket tillbaka av att stötta Uppsala Stadsmission. Det går att göra skillnad lokalt om vi hjälps åt, avslutar Tomas Widerlöv.


Den här annonsen är en produktion från Insert Media
- en del av Upsala Nya Tidning

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!