Uppsalas tajtaste familj

ANNONS. Mamma och maken slutade sina jobb för att hjälpa till, barnen växte upp i familjens bageri och alla jobbar nu tillsammans med Lotta i ett av Uppsalas mest uppskattade företag, Triller Mat & Bröd.

17 maj 2018 20:08

Jobba för allt världen inte med familjemedlemmar. Det skapar bara bekymmer. Hört den förut? För en del kan det säkert stämma men frågar du familjen Triller så kommer de bara att titta oförstående på dig. Familjen gör allt tillsammans, jobbar, äter, semestrar och umgås. Lotta Triller har alltid haft familjen runt sig, och mår som bäst när det är så.
   – Jag förstår inte alls det där, säger Lotta. Det är ju precis glädjen att vara omgiven av min familj som får allt att fungera så bra. Trots att vi växt ordentligt så är vi ett riktigt familjeföretag. Det tummar vi inte på.

När Lotta, för över 30 år sedan, satte den första plåten med klassikern Lottas Linnébullar i det lilla bageriet ovanför Café Linné på Svartbäcksgatan så var det starten på ett företag som nu är så mycket mer än bara ett bageri och cateringleverantör. För Uppsalaborna är Triller Mat & Bröd samma sak som känslan att komma hem på finmiddag eller familjefika.
   Exakt där kommer den där stora familjen in i handlingen. Lotta med maken Peter, mamma (som håller ett vakande öga på företagets ekonomi) och de fem barnen, som mer eller mindre växt upp i bageriet, med sina respektive är navet i företaget som nu består av 35 anställda (sommartid över 100) och som alla omfattas av familjekänslan.
   Lotta ger ett strålande exempel på hur stark familjekänslan faktiskt är. Nästan alla i familjen har nämligen namnet Triller tatuerat på ett finger, till och med mormor.
   – Jag satt i anställningsintervju med en ny medarbetare och hon frågade lite oroligt om hon var tvungen att tatuera in namnet, skrattar Lotta. Hon slapp.

Triller Mat & Bröd växer så det knakar, precis som alla välmående familjer, och finns nu i Gottsunda centrum, på St. Olofsgatan och Kafé Kardemumma i Stadsbiblioteket. För att inte glömma sommarserveringarna i Botaniska trädgården och på Linnés Hammarby, trivsamma miljöer med mycket spännande att upptäcka utöver allt det goda som finns på tallrikar och fat.
   – Vi vill behålla den personliga känslan hur stora vi än blir, berättar Lotta. Jag tycker om att vara glad och att få dela med mig av den känslan till alla i företaget. En känsla som vi även vill ge alla våra besökare hur stora vi än blir.

Fast på ett område är familjen en smula splittrad, männen i församlingen är nämligen inte särskilt förtjusta i att vimla. Något som däremot roar Lotta och döttrarna ordentligt. Närhelst det invigs ett nytt hotell, en restaurang eller i VIP-tältet på Sirius Fotbolls hemmamatcher så stöter man ihop med Lotta och hennes döttrar. Med leenden och en glädje som smittar av sig som ringar på vattnet, runt dem.
   – Det ska vara något på gång hela tiden, säger Lotta. Jag älskar det.
   Föga förvånande fick de också ta emot priset som Årets Uppsalavimmelprofil 2016. Priset fick de som … familj. Ett fint pris till en av Uppsalas mest tongivande familjer.

Visste du att:
Familjen är ensamma i Sverige att heta Triller. Namnet kommer från Lottas morfar som var av tysk börd.

När Lotta är stressad äter hon gärna en Karlsbaderbulle. ”Fast jag borde nog äta något lagat”.

Triller Mat & Bröd är engagerade i idrottsrörelsen men Lotta har aldrig idrottat själv.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av Insert Media
- en del av Upsala Nya Tidning

<p>Triller Mat och Bröd</p>Linnés Hammarby Sommarcafé

Öppettider:

Maj: 1 maj 11-17.

Fre 11-15.

Lör-sön 11-17

Från och med juni: tis-sön 11-17

Butiken i stan

Öppettider:  

Måndag- Fredag: 7.30 -18.30

Lördag 8.30 -16.00

Kardemumma Kafé i Stadsbiblioteket

Öppettider

Måndag – Torsdag 9 -19

Fredag 9-18

Lördag 11-17

Söndag 12-16

Från och med sön 6/5- 26/8 är det stängt på söndagar.

Café och konditori Gottsunda centrum

Öppettider: 

Måndag-Fredag 10-19

Lördag 10-17

Söndag 11-17

Öppet alla dagar om året förutom Nyårsdagen, Midsommardagen och Juldagen.

Café Victoria, Botaniska trädgården

Öppettider

Maj: måndag-söndag 11-17

Från och med juni:

måndag-fredag 10-17

lördag- söndag 11-17

Bageriet i Bergsbrunna

Öppettider

Måndag-fredag 06.30 – 16:00

Lördagar 06.30 – 13.30

Söndag och helgdag stängt.

 

Läs mer om Triller mat och Bröd HÄR (extern länk)

Följ Triller Mat och Bröd på Facebook HÄR (extern länk)

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!