Socialt engagemang viktigt för Familjen Triller

ANNONS. Det sociala engagemanget har alltid haft en hjärteplats för Triller Mat & Bröd. Det kan handla om allt från föreningslivet i Uppsala till stöd till Stadsmissionen. Viktiga verksamheter som på vitt skilda sätt tar hand om stadens invånare.

17 maj 2018 20:25

Uppsala Stadsmissions soppmässa i Mikaelskyrkan lockar varje torsdag, året om, vardag som helg, ett 70-tal gäster. Soppmässan drivs i samarbete med Svenska kyrkan och här är det öppet för såväl ensamma som hemlösa och utsatta människor för en stunds samvaro och återhämtning, allra helst under de tuffa vintermånaderna. Triller Mat & Bröd har sedan mässan startade för över tio år sedan skänkt överblivet bröd och bakverk till soppmässan. Soppan kommer från restauranger och allt serveras vid dukade bord, av volontärer från Uppsala Stadsmission och Svenska kyrkan. Efter maten bjuds det dessutom på kaffe med bakverk från Triller.
   – Alla kan bidra med något och Triller Mat & Bröd:s engagemang är mer eller mindre en av förutsättningarna för att vi ska kunna driva vidare soppmässan, berättar Mikaelsgårdens föreståndare Carola Matilainen. Vi får jättemycket fint bröd och bullar som även ger oss möjlighet att även servera en bra frukost till våra gäster.

Lotta Triller berättar att man i företaget ser det som sin sociala skyldighet att bidra med de resurser man kan.
   – Det handlar om så många saker, det vi skänker till Stadsmissionen är bara ett sätt för oss att ta ansvar. Vi samarbetar med bland annat Akademiska Sjukhuset, Ung Företagsamhet och IK Uppsala Fotboll, och närhelst vi har möjlighet tar vi in praktikanter. Det är en win-win för både oss och den som praktiserar, vi får ett arbete utfört och praktikanten får viktig erfarenhet.

Även idrottsrörelsen ligger Lotta varmt om hjärtat. Hon har aldrig själv varit aktiv men när sonen Olov började spela fotboll i Danmarks IF föddes ett brinnande idrottsintresse och familjen är numera en återkommande gäst på mängder av idrottsevenemang i staden.
   Föga förvånande har Lotta tidigare varit ledamot i Uppsala föreningsråd, under många år.
   – Föreningslivet i Uppsala är så viktigt för invånarna och det ger oss så mycket tillbaka så för mig det en självklarhet att dra mitt strå till stacken när jag har möjlighet.
   Så nog är det sant som Lotta säger: Är det en bra grej så ska vi vara med.

Triller Mat & Bröd stödjer i dag Uppsala Stadsmission, Akademiska sjukhusets barnfond, Tris, Ung Företagsamhet, Drivhuset Uppsala, Fyrisgården, Sirius Fotboll, Sirius Innebandy och IK Uppsala Fotboll.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av Insert Media
- en del av Upsala Nya Tidning

<p>Triller Mat och Bröd</p>

Linnés Hammarby Sommarcafé

Öppettider:

Maj: 1 maj 11-17.

Fre 11-15.

Lör-sön 11-17

Från och med juni: tis-sön 11-17

Butiken i stan

Öppettider:  

Måndag- Fredag: 7.30 -18.30

Lördag 8.30 -16.00

Kardemumma Kafé i Stadsbiblioteket

Öppettider

Måndag – Torsdag 9 -19

Fredag 9-18

Lördag 11-17

Söndag 12-16

'Från och med sön 6/5- 26/8 är det stängt på söndagar.

Café och konditori Gottsunda centrum

Öppettider: 

Måndag-Fredag 10-19

Lördag 10-17

Söndag 11-17

Öppet alla dagar om året förutom Nyårsdagen, Midsommardagen och Juldagen.

Café Victoria, Botaniska trädgården

Öppettider

Maj: måndag-söndag 11-17

Från och med juni:

måndag-fredag 10-17

lördag- söndag 11-17

Bageriet i Bergsbrunna

Öppettider

Måndag-fredag 06.30 – 16:00

Lördagar 06.30 – 13.30

Söndag och helgdag stängt.

 

Läs mer om Triller mat och Bröd HÄR (extern länk)

Följ Triller Mat och Bröd på Facebook HÄR (extern länk)

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!