Uppsalas Vanessa Kamga VM-satsar

ANNONS. Uppsala IF:s diskusstjärna Vanessa Kamga har siktet inställt mot att kvala in till VM i Doha i höst. På Gränby sportfält finns i dag unika förutsättningar för hennes friidrottsträning med IFU inomhusarena, gym och Uppsala friidrottsarena på samma plats. Den nya friidrottsarenan har underlättat hennes elitsatsning och varit ett lyft för hela friidrotten i Uppsala.

27 maj 2019 11:14

– Innan Uppsala friidrottsarena byggdes tränade Vanessa tillsammans med alla andra kastare på KAP-området. Då bestod vardagen av många bussresor mellan KAP och gymträning på IFU i Gränby.
   – Skillnaden är otroligt stor mot tidigare. Nu är det bara 200 meter mellan kastbanan utomhus och gymmet, tidigare var det i stället en bussresa på 40 minuter. Dessutom blev det svårt med sammanhållningen då vi kastare tränade avskilt från andra friidrottare på KAP. På Gränby är allt i dag på samma plats, vi får en helt annan sammanhållning och alla kan träna tillsammans. Enklare för både aktiva och alla föräldrar som slipper skjutsa sina barn och ungdomar runt hela stan för att träna friidrott, säger Vanessa Kamga.

Närheten till friidrottsgymnasiet på Celsiusskolan, där Vanessa arbetar som tränare, är även det en stor fördel berättar hon.
   – Hela upplägget som vi har är riktigt smart. Jag känner faktiskt inte till någon annan arena i Sverige som har den här kombinationen av inne- och utebanor, en extra kastplan, gym, idrottsgymnasium, köpcentrum och arenahotell – allt i anslutning till varandra. När vi åker på träningsläger eller tävlingar blir det vanligtvis mycket bussresande som tar både tid och energi. Allt det slipper vi här. I juni är det en landskamp i mångkamp här i Gränby. Jag kan garantera att alla kommer uppskatta hur praktiskt det är med närheten till allt här, säger Vanessa.
   Vanessa berättar vidare att arenan blivit ett stort lyft för Uppsala IF.
   – I dag är stämningen i vår förening guld! Tidigare fick vi träna i olika hallar över hela stan och göra det bästa av de förutsättningar som fanns. För våra yngsta knattar i föreningen är den nya arenan med sina färgglada löparbanor nästan som ett lekland. Jag själv trivs också otroligt bra med min förening och de förutsättningar jag har fått här. Alla mina planer för framtiden utgår från Uppsala och förhoppningsvis kan jag även inspirera andra barn och ungdomar att våga satsa på att bli kastare, säger Vanessa Kamga.

LÄS  MER om Uppsala friidrottsarena

Det som inte alla vet är att friidrottsarenan utomhus är öppen för alla berättar Malin Hållkvist, som arbetar som förvaltare på Sportfastigheter med ansvar för arenan och ett 20-tal andra anläggningar.
   – Här finns möjlighet att träna alla grenar inom friidrotten och arenan är godkänd för nationella tävlingar som SM. Så länge det inte pågår någon organiserad träning så är arenan öppen för allmänheten att komma in och träna under eget ansvar. För skolklasser och föreningar finns även möjlighet att boka friidrottsarenan via Uppsala kommuns bokningsservice. Kom gärna hit för att se vår fina arena; säger Malin Hållkvist förvaltare på Sportfastigheter.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Den här annonsen är producerad av UNT Content Studio
– en del av Upsala Nya Tidning
 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!