Upplevelsen för besökare i fokus

ANNONS. Sportfastigheter satsar framåt för att förbättra upplevelsen för besökare, hållbarhet, ökad trygghet och ny teknik för ökad energieffektivitet.

28 november 2018 14:54

I Sverige finns det som helhet stora utmaningar med eftersatt underhåll av fastigheter och infrastruktur.
   – När Sportfastigheter tog över ansvaret för kommunens arenor och idrottsplatser gavs större möjlighet till fokus på underhåll. Sedan dess har vi jobbat ikapp mer och mer vilket jag hoppas även märks av de som är ute på anläggningarna, berättar Kurt Geschwindt, fastighetschef på Sportfastigheter. 

LÄS MER: Sportfastigheter förvaltar 48 anläggningar i Uppsala kommun


I och med att kommunen valde
att lägga sport- och rekreationsfastigheterna i ett eget bolag så kunde skicket på många fastigheter förbättras. Överblicken och kompetensen gav resultat. Nu har behovet av akuta reparationer minskat och Sportfastigheter har kunnat fokusera mer på planerade förbättringsåtgärder.
   – När du kan göra planerat underhåll är det bättre för både miljön och plånboken jämfört med att bara laga det som går sönder. Om vi kan planera bytet av ett gammalt ventilationsaggregat kan vi sätta in ett nytt som både är mer energisnålt och ger ett bättre inomhusklimat, förklarar Kurt.

Av de underhållspengar som satsas under de kommande två åren kommer mycket handla om upplevelse och intryck.
   – I allt det vi gör så arbetar vi för att det ska vara en bra upplevelse för besökare. Det ska inte finnas några potthål på parkeringen, inget klotter på väggarna eller överfulla papperskorgar. Det ska vara en bra känsla för de föreningar som kommer utifrån och besöker våra anläggningar så att de får en positiv bild av Uppsala. En annan del av detta är trygghet och tillgänglighet där vi arbetar med bättre belysning, bygga bort hinder med mera.

LÄS MER om Sportfastigheter i Uppsala


Underhåll handlar om aktiv hållbarhet
– ekonomisk, social och miljö – där många av de som arbetar på Sportfastigheter har ett personligt intresse.
   – Insatser som görs för att minska energiförbrukningen är inte bara bättre för vår miljö utan ger även långsiktiga besparingar. Då stamnätet redan i dag slår i kapacitetstaket är det viktigt att alla tar sitt ansvar. Den nya arenan på Studenternas kommer därför exempelvis att ha LED-belysning som ger ett mycket mindre effektuttag än nuvarande halogen. I ett studentprojekt med STUNS tittar vi även på tekniken med flödesbatterier för att kunna lagra energi. Batteriet kan laddas dagtid när behovet är mindre och användas på kvällstid när energibehovet på våra anläggningar är större. Det är ett för Sverige helt unikt projekt som vi hoppas kunna testa i lite större skala under nästa år, förklarar Kurt Geschwindt på Sportfastigheter.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Den här annonsen är producerad av UNT Content Studio
– en del av Upsala Nya Tidning
 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!