Sunnerstastugan – nu med nytt liv och innehåll

ANNONS. Friluftsområdet Sunnerstaåsens hjärta – Sunnerstastugan – har fått sig ett rejält uppsving efter att sport- och friluftscentret Aktivt Uteliv etablerat sig där. Titta förbi om du vill ha en aktiv naturupplevelse utöver den vanliga.

7 februari 2020 10:36

Nära Fyrisåns utlopp ligger det lika vackra som livfulla friluftsområdet Sunnerstaåsen med såväl skidspår och slalombackar som vandringsstigar och mountainbikebanor. Här har Sunnerstastugan varit en central plats sedan långt tillbaka, och nu har möjligheterna såväl som hållbarhetsaspekten där vidgats ordentligt. Efter att Aktivt Uteliv flyttat dit sin verksamhet kan du som besökare inte bara ta en lunch eller fika vid den öppna spisen och blicka ut över den fantastiska naturen, du kan också hyra din sportutrustning och ge dig ut på äventyr.

Aktivt Uteliv hade sin sport- och friluftsbutik i Boländerna när de sökte efter en ny lokal i ett friluftsområde.
   – Vi ville vara nära naturen så att den som till exempel hyr skidor eller mountainbike kan ge sig ut bara några meter från vår entré. Därför tänkte jag att Sunnerstastugan skulle vara perfekt med alla de möjligheter naturen erbjuder här i kombination med alla våra sport- och friluftsaktiviteter, berättar Erik Falk, grundare och ägare av Aktivt Uteliv Uppsala.
   För snart ett år sedan tog han därför kontakt med Magnus Lohe på Sportfastigheter
   – Magnus förde mig då i kontakt med Josefine Åhrman, idrott- och fritidschef på Uppsala kommun. De såg mitt engagemang och vi fick direkt till en bra dialog om hur vi skulle lösa alla detaljer. Ett av önskemålen var att vi skulle driva ett fik här, vilket också passar oss och vår verksamhet väldigt bra. Just caféet är något vi nu känner oss extra nöjda och stolta över, och det utgör för många ett utflyktsmål i sig, menar Erik.

Magnus Lohe, Sportfastigheter, och Erik Falk, Aktivt Uteliv, är nöjda över den nya känslan i Sunnerstastugan.

För Erik har det personligen blivit lite av en cirkel som sluts när Aktivt Uteliv öppnade i Sunnerstastugan under december månad.
   – Jag hade faktiskt mitt första jobb här i stugan för 20 år sedan när jag var anställd av Friluftsfrämjandet och arbetade i deras café och i skidliften. Det känns stort att jag nu själv kan ge Uppsalabor möjligheter till bättre sport- och friluftsliv och samtidigt låta dem se vilken fantastisk miljö som erbjuds här. För mig finns ett stort personligt engagemang i att alla – stora som små – ska få möjlighet att vara aktiva ute, säger Erik.

Erik och Magnus jobbar för att fler ska få möjligheter till bättre sport- och friluftsliv.

Magnus Lohe på Sportfastigheter lyfter fram vad etableringen betyder för hela området.
   – Nu får vi en verksamhet som är igång året om varje dag, vilket är det vi tror behövs för att utveckla Sunnerstaåsen. Trepartssamarbetet mellan oss, Uppsala kommuns idrotts- och fritidsnämnd och entreprenören visar hur det framgångsrikt går att hitta nya sätt att utveckla våra fina fritidsområden. Det blir en riktigt rolig nystart för Sunnerstastugan, där Uppsalabor och andra besökare nu kan få en helt annan service och ett bättre utbud än tidigare.

Något både Magnus och Erik är stolta över är hållbarhetsaspekten i att erbjuda uthyrning av friluftsutrustning.

På den korta tid som gått sedan Aktivt Uteliv tog över Sunnerstastugan har de fått en positiv respons från besökande och Sunnerstabor.
   – Vi har fått många positiva kommentarer, så vi känner oss välkomnade. Vårt mål är att området ska bli Uppsalas främsta sport- och friluftsområde, konstaterar Erik.
   Han understryker att ett av deras största uppdrag är att göra det enkelt för alla som vill prova på en ny sport eller ge sig ut på ett äventyr. Därför anordnas också flertalet olika kurser och utflykter.
   – Varför köpa utrustning när du kan hyra av oss och testa om det är något du gillar innan du tar ett beslut om att handla? Många vet inte att det går att hyra all denna utrustning och tror att köpa är det enda alternativet.
   Erik poängterar också att de gärna vill underlätta för alla som ska till fjällen för att åka skidor eller vandra.
   – Stanna till hos oss så kan ni i lugn och ro hyra utrustning så att allt redan är på plats när ni kommer fram till er destination. Vi bjuder såklart alltid på resdagarna till och från skidorten, avslutar Erik glatt.

 

♦  ♦  ♦  ♦

 Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio – en del av Upsala Nya Tidning

<p>Aktivt Uteliv erbjuder följande service i Sunnerstastugan</p>

Aktivt Uteliv är en lokal sport- och friluftsbutik som funnits i Uppsala sedan 2014. Sedan december 2019 har de sin verksamhet i Sunnerstastugan där de erbjuder både försäljning och uthyrning av friluftsutrustning. Allt i olika paket anpassade för unga, äldre, nybörjare och den mer erfarne. I skidverkstaden kan de slipa eller valla skidor, samt slipa skridskor. I Sunnerstastugan finns även omklädningsrum och bastu samt café.

I Sunnerstastugan kan du bland annat hyra:
- Längdskidor med alla tillbehör
- Alpinskidor med alla tillbehör inklusive lavinryggar, ryggskydd och hjälmar
- Långfärdsskridskor med tillbehör
- Cyklar, både landsvägscykel och mountainbike, med tillbehör
- Kajak och stand-up paddle board
- Vandringsutrustning med vandringskängor, tält, ryggsäckar och stormkök
- Rullskidor
- Våtdräkt

Ha en aktiv konferens hos oss
Aktivt Uteliv skräddarsyr aktiva konferenser – gärna med teambuilding i fokus – där aktiviteter anpassas efter gruppen. Det finns konferensrum för upp till 20 personer, och i sällskap upp till 70 personer kan hela caféet abonneras. Olika paketlösningar finns med aktiviteter, mat, omklädningsrum och bastu.

Hitta hit


Öppettider
Vardagar 11.00–18.00  
Lördagar 10.00–16.00
Söndagar 12.00–16.00

Tel: 018-10 88 04
Mail: uppsala@aktivtuteliv.nu

Läs mer om Aktivt Uteliv här.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!