Högteknologiskt bolag inom cancerbehandling flyttar till Studenternas

ANNONS. Kontorsfastigheten vid Studenternas börjar nu ta form där flera hyresgäster är klara. Högst upp i sjuvåningshuset kommer C-Rad som utvecklar innovativa lösningar inom cancerbehandling att flytta in i juni 2020.

8 juli 2019 10:36

Bygget av Studenternas är nu inne i slutfasen. Vid det nya entrétorget väster om Studenternas vid Sjukhusvägen byggs ett sjuvåningshus med plats för upp till 800 kontorsarbetsplatser. Nordic Wellness är första hyresgästen att flytta in 1 januari 2020 då de öppnar ett av Uppsalas största gym. Under våren 2020 flyttar också Prohelia och Naprapatklinik018 in.

Matilda Freij arbetar som uthyrare och förvaltare på Sportfastigheter och berättar om den nya hyresgästen C-Rad.
   – Deras inriktning med innovationer inom strålbehandling för cancer passar bra med tanke på vår idé att majoriteten av hyresgästerna ska ha någon typ av hälsoprofil. Idrott, hälsa och friskvård är ju naturligt att koppla till Studenternas, sedan välkomnar vi förstås alla hyresgäster. I dag är 43 procent av byggnaden uthyrd vilket känns väldigt positivt, berättar Matilda Freij på Sportfastigheter.

C-Rad grundades 2006 och bygger på innovationer baserade på forskning från Karolinska Institutet. Bolaget är sedan 2014 börsnoterat på Nasdaq OMX Stockholm. Idag är de i en expansiv fas där deras innovativa lösningar inom strålbehandling används runt om i världen. Deras teknik ser till att den som behandlas för cancer är rätt positionerad så att strålbehandlingen får största möjliga effekt. Tekniken minimerar också strålskador på patientens friska vävnader och organ i närheten av tumören, vilket förbättrar patientens livskvalitet efter behandling.
   – Nu har vi fått en acceptans för vår innovativa teknik och utvecklat en global service- och säljorganisation för vår växande kundbas. Nästa steg är att också erbjuda fler produkter, därför behöver vi rekrytera nya talanger till vår forskningsavdelning i Uppsala, säger Tim Thurn, vd på C-Rad.

LÄS MER: Om Studenternas

I Uppsala har företaget i dag 25 anställda och totalt cirka 60 anställda globalt. Flytten till Studenternas ser de som ett naturligt steg i utvecklingen av företaget.
   – Vi sökte flexibla lokaler och ett modernt kontor. Det hittade vi här på Studenternas. Då vi fått möjlighet att utforma planlösningen själva tillsammans med Sportfastigheter kan lokalerna utvecklas efter våra behov, säger Tim Thurn.
   – Läget vid Stadsträdgården och närheten till Akademiska sjukhuset är också en fördel. Dessutom har vi flera anställda som pendlar från Stockholm och då är närheten till Resecentrum viktig, säger Therése Björklund, ekonomichef på C-Rad.

"Vi ser det nya kontoret som en viktig del i att kunna vara en attraktiv arbetsgivare."

C-Rad flyttar in i sitt nya kontor den 15 juni 2020. Placerat på sjunde våningen med en egen terrass kommer de att få ett av Uppsalas mest spektakulära kontor. Utsikten över Slottet och Domkyrkan blir enastående.
   – Vi ser det nya kontoret som en viktig del i att kunna vara en attraktiv arbetsgivare. Att vi verkar i en dynamisk och expansiv miljö gör att vi löpande söker nya kreativa medarbetare till vårt växande team och vi räknar med att vara 30 personer på kontoret innan året är slut. I det nya kontoret kommer vi även få större möjligheter att visa upp våra produkter på ett attraktivt sätt i ett showroom. På C-Rad ser vi positivt på framtiden och det känns bra att kunna arbeta med en så viktig fråga som cancerbehandling. Vårt arbete berör nästan alla, och det är positivt att vi kan bidra till samhället genom att hjälpa patienter över hela världen, säger Tim Thurn avslutningsvis.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Den här annonsen är producerad av UNT Content Studio – en del av Upsala Nya Tidning 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!