Solens UV-strålar kan skada dina ögon för livet

ANNONS. Var försiktig med solens ultravioletta strålar. De kan vara skadliga både för din hud och dina ögon. Med polariserande glas i dina solglasögon skyddar du ögonen. Tänk på att vi bara har ETT par ögon och än så länge kan man inte transplantera ögon, så var rädd om din syn!

29 januari 2019 14:36

Polariserande solglasögon ser ut som vilka solglasögon som helst, men de ger fullt UV-skydd och är det som skyddar ögat bäst. Färgerna blir klarare, kontrasterna starkare och glasen innehåller ett filter som dämpar blänk i plana ytor. Det gör att du slipper irriterande blänk från snön, vattenytan eller blöta vägbanor i motljus. De fungerar utmärkt tillsammans med kontaktlinser eller om du hellre vill ha dem som Clip On att fästa på dina vanliga glasögon. Det går även att få polariserande slipade glas i dina egna styrkor. Bär du däremot solglasögon med enbart mörkt glas blir det dels jobbigare att se för att bilden blir mörk, men  mörkret säger även till ögat att vidga pupillen för att släppa in mer ljus och om solglasögonen då saknar fullgott UV-skydd når följaktligen ännu mer av de skadliga strålarna in i ögat.

 
Ett generationsskifte har ägt rum
på Skoglunds Optik i Enköping. I slutet av september 2018 tog Sanna Laaksoharju (bilden) över butiken efter sin pappa Risto, som drivit den sedan 1996. Skoglunds Optik grundades 1956 av Ruben Skoglund och har totalt haft fyra ägare. Sanna har jobbat som optikerassistent sedan 2003 och har de senaste tio åren främst riktat in sig på glas inom området specialoptik, dvs glas i riktigt starka styrkor, glas som kan hjälpa kunder med olika ögonåkommor samt glasögon för väldigt små barn.  Sanna är numera även butiksägare, flerbolagsägare samt  föreläser på en utbildning för optikerassistenter.

Välkommen in tilSkoglunds Optik i Enköping, eller besök hemsidan så berättar vi mer!

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av Insert Media
– en del av Upsala Nya Tidning

<p>Skoglunds Optik</p>

 

Öppetttider

Måndag – Fredag, 10.00 – 18.00 (Lunchstängt 12:30-13:30)

E-post: info@skoglundsoptik.se

Tel: 0171–338 15

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa