Hos RC Vaccinationer får du din TBE-spruta tryggt och säkert

ANNONS. Caisa Salmonsson och Anna Bredberg Kostov på RC Vaccinationer vet att det är många som av olika anledningar drar sig för att vaccinera sig. Därför satsar de allt på att du och din familj ska bli så väl omhändertagna som möjligt. Det centrala läget nära stationen ser de som en stor fördel.

10 maj 2018 16:21

– Barn är våra viktigaste kunder, säger Caisa varmt. Vi försöker göra deras vaccinationsupplevelse så bra som möjligt med hjälp av belöningar, hemlik miljö och lek.
   Det som gör stor skillnad att lyckas med det här är att Caisa och Anna är just sjuksköterskor som driver RC Vaccinationer i stället för ett vårdbolag. Det är också de som har knutit till sig den läkare de anser bäst lämpad för sin verksamhet. De är också väldigt måna om att kunderna ska få rätt vaccination, varken mer eller mindre av vad som behövs, och anställer därför bara sjuksköterskor med många års erfarenhet.
   – Man kan boka tid för att slippa köa, berättar Anna, men vi har också generösa drop-in-tider om du föredrar det. Och så håller vi koll, så att vi kan påminna när det är dags för påfyllning av ett vaccin, fortsätter hon leende.

Just nu är det högsäsong för TBE och Uppsala är ett av de värst drabbade områdena i Sverige. Både Caisa och Anna har på nära håll sett vilka svåra konsekvenser TBE-drabbade får genomgå. Någon behandling mot den fästingöverförda hjärninflammationen finns inte, utan bara något som lindrar symtomen.
   – Därför brinner vi för att försöka ge skydd till så många Uppsalabor som möjligt, säger Caisa och tillägger med eftertryck: vaccin är säkert, TBE är det inte! Då är det bra att veta att barn kan vaccineras från ett år också.

"Vaccin är säkert, TBE är det inte!"

Caisa och Anna poängterar hur mycket familjevaccinationer kan underlätta våra liv.
   – Till exempel vattkoppsvaccin, säger Caisa. Vattkoppor är inte alltid så snälla och priset för sprutan motsvarar mindre än en VAB-dag! Hur länge blir man inte hemma om alla barnen drabbas? Eller tänk att inte släppas ombord på ett flyg om något av barnen har koppor och hela semestern måste ställas in?
   – Ja, så trist, när det är så lätt att skydda sig mot det, fyller Anna i.

LÄS MER och boka tid online (extern länk)

De nämner också det viktiga hepatit B-vaccinet, som alla barn födda 2016 och framåt numera får, men som äldre syskon alltså saknar. Hepatit B är världens vanligaste orsak till levercancer och är ett av WHO:s storsatsningar att utrota. Med dagens resvanor och flyktingströmmar riskerar det att bli vanligare i Sverige också, därav införandet i de flesta av landstingens barnvaccinationsprogram. Twinrix ger skydd mot både hepatit A och B och räcker i 30 år.
   – I 30 år! utbrister Caisa. Vad köper man i dag som håller så länge?!
   – Vi är engagerade i ett CSR projekt också via Star for Life, ett skolprogram som vill minska spridningen av hiv och aids i utsatta områden i Afrika, tillägger Anna stolt.

Caisa och Anna tog över RC Vaccinationer 2015 och efter ett innehållsrikt arbetsliv som legitimerade intensivvårdssjuksköterskor sedan 2000 och sjuksköterskor långt längre än så, så tycker de att det här ändå är det roligaste arbetet de haft.
   – Rent av vår passion! säger Caisa och ler stort.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av UNT Content Studio
- en del av Upsala Nya Tidning

<p>RC VACCINATIONER</p>

MEJL:  Info@rcv.se

TEL: 018-54 00 54

ÖPPETTIDER Du väljer själv om du vill boka eller komma på drop in. Vi har öppet 6 dagar i veckan.

Måndag 11 – 18
Tisdag 9 – 18
Onsdag – Torsdag 11 – 18
Fredag 9 – 16
Lördag 10 – 14

Övriga tider kan också erbjudas enl. ök. med RCV, maila oss gärna om detta.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!