QD-veteranen: ”Vi är ett bra gäng som trivs ihop och hjälper varandra”

ANNONS. Fantastiska kollegor, ständig utveckling och en flexibel arbetsgivare som erbjuder en möjlighet att byta arbetsuppgifter. Det tror Niklas Karlsson är orsakerna till att han har stannat kvar hos samma arbetsgivare i nästan tjugo år.

25 oktober 2019 14:53

IT-branschen, med sin snabba utveckling och ständiga förändring, är kanske inte känd för att locka personer som stannar kvar på sina jobb decennium efter decennium innan de pensioneras efter lång och trogen tjänst. Men på IT-företaget QD:s Uppsalakontor finns ändå dem som kan titulera sig trotjänare.
   – Många har jobbat här fem–tio år, och några lika länge som jag, säger 51-åriga Niklas Karlsson, som själv har varit anställd hos QD i nästan tjugo år.
Sedan flera år tillbaka är han med och ansvarar för att den virtuella infrastrukturen i serverhallarna i Uppsala och Stockholm fungerar som den ska.
   – Vi underhåller och uppgraderar. Det gäller att hänga med och ligga långt fram i utvecklingen. Även om jobbet är självständigt, där man jobbar mycket med frihet under ansvar, finns alltid hjälpen nära för den som kör fast i ett problem, menar Niklas.
Han understryker särskilt att teamet är bra på att hjälpas åt när det behövs.
   – Det är värdefullt att ha kollegor att bolla med som kan komma med nya tankar. Det har alltid varit bra stämning mellan arbetskamraterna under de år jag har jobbat här, det låter klyschigt, men kollegorna är det klart bästa med jobbet.
Jobbarkompisarna ses gärna även utanför arbetet och när det är tennis eller padel på fredagar händer det att kollegor från Stockholmskontoret passar på att jobba i Uppsala.
   – Nyligen testade vi även bootcamp där vi tränar efter jobbet, berättar Niklas.

LÄS MER om hur det är att jobba på QD här.

Gemensamma aktiviteter ägnar sig QD-medarbetarna åt på regelbunden basis.

När Niklas var yngre tyckte han att lönen var det kanske viktigaste vid valet av arbetsplats, men när han skaffade familj förändrades värderingarna en del. Här tycker Niklas att QD:s flexibla inställning till medarbetarna har varit oerhört viktig under åren.
   – Behöver man uträtta ett privat ärende brukar det aldrig vara några problem så länge man bara gör sitt jobb. Det kan vara ett läkarbesök eller när barnen var små och de ringde från förskolan och man behövde hämta dem. Vi är även flera som bor lite utanför stan, och de dagar vi har jobb där vi behöver koncentrera oss extra mycket kan det vara skönt att få sitta hemma och jobba istället. Det är viktigt att kunna kombinera jobb och privatliv på ett bra sätt, konstaterar Niklas.

Niklas trivs lika bra på QD nu som för tjugo år sedan.

Att QD just nu har en kraftig tillväxt är inte bara bra för den egna tryggheten, det ger även Niklas och de andra anställda nya kollegor.
   – Det är roligt att vi får in nya och delvis yngre personer som livar upp stämningen lite extra. Sedan skulle det behövas fler tjejer också, för balansens skull, och på tekniksidan är det inte det lättaste. Men vi är ett bra gäng med riktigt duktiga både tjejer och killar, avslutar Niklas glatt.

Håll dig uppdaterad om det senaste hos QD på deras Linkedinsida.

 

♦  ♦  ♦  ♦

 Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio – en del av Upsala Nya Tidning

<p><strong>Så jobbar QD för att vara en attraktiv arbetsgivare</strong></p>
  • Är familjeägt och har en familjär känsla där alla hjälps åt och trivs med att jobba tillsammans.
  • Strävar alltid efter att göra det lilla extra för både våra medarbetare och kunder. Vi pratar mycket om att vara i en ”egen liga” i allt vi företar oss, vilket handlar om att våga tänka utanför det traditionella. På QD vågar vi prova nya saker och ge våra medarbetare chansen att testa. Ständig förbättring sitter i väggarna.
  • Flexibla förmåner som exempelvis en väl tilltagen teknikpeng, vilket innebär att medarbetarna själva kan välja vilken arbetsutrustning de vill ha samt när de vill byta sin utrustning.
  • Arrangerar olika typer av aktiviteter så att alla medarbetare kan hitta ”sin grej”. Allt från after work, julbord och en årlig konferensresa utomlands till LAN-kvällar och olika friskvårdsaktiviteter som Stafettvasan, padel, tennis, bootcamp, pingisturnering och motionsrace.
  • Upprättar en karriärplan för varje medarbetare där den som vill kan sätta upp mål för var inom företaget de vill jobba och vad de behöver göra för att nå dit.
  • Arrangerar månadsmöten och fredagsfrukostar där medarbetarna får aktuell information om vad som händer på företaget. Medarbetare ute på fältet kan följa med via Teams.
  • Arbetar kontinuerligt med ledarskapsutveckling.
  • Är kollektivavtalsanslutet.

Vill du bli en del av QD:s team? Se alla lediga tjänster här.

Här hittar du QD i Uppsala

Mail: info@qd.se
Tel:
010-218 00 00

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!