Håll ögonen öppna!

Skälen till att göra en ögonlocksoperation kan vara många. Vissa vill operera sig för att slippa obehaget med tungt hängande ögonlock, andra för att öppna upp och förbättra synfältet. Men de allra flesta vill helt enkelt återställa sitt utseende några år bakåt och se lite piggare ut. Från att ha sett konstant trött ut kan man på ett enkelt sätt få tillbaka en yngre och vaknare blick

29 april 2019 14:58

– Det som gör Ögonlocksakademin i Uppsala exklusiv är att vi har specialiserat oss uteslutande på ögonlockskirurgi och därmed blir våra kunder behandlade av experter inom detta område. Vi som arbetar på här är specialutbildade på ögonlocksoperationer och har lång erfarenhet inom ögonsjukvård. Därför har vårt team de bästa förutsättningarna för att kunderna ska få ett optimalt resultat, påpekar Reza Aslani, ögonplastkirurg som startade Ögonlocksakademin 2014.
   I dag har han mer än 15 års erfarenhet av ögonlocksoperationer.

Vid tilltagande ålder blir huden slappare och mister sin elasticitet. Detta kan orsaka att huden kring ögonen blir rynkig och att det bildas veck samt påsar på ögonlocken som gör dem tunga. Denna process påverkas av ärftlighet och livsföring. Hängande ögonlock eller små ögonspringor gör att man oftast ser trött ut och äldre än man känner sig. I många fall kan det påverka självkänslan negativt. En ögonlocksoperation är ett enkelt ingrepp men kan göra en stor skillnad på utseendet. Man kan också drabbas av spänningshuvudvärk för att man att man spänner pannan för att se bättre.
   – Att operera övre ögonlocken med ett snyggt resultat är så mycket mer än att ta bort överflödig hud. Om det behövs tar vi också bort buktande fett och vävnad. Vi reducerar även rynkor och överflödig hud i yttre ögonvrån så kunden får en öppnare och piggare blick, berättar Reza Aslani.
   Varje patient har sina speciella önskemål samt olika förutsättningar och med hänsyn till dessa aspekter gör teamet på Ögonlocksakademin en professionell bedömning av vad som ska göras innan operationen.
   – Oftast har våra kunder tänkt igenom varför de kommer till oss och har identifierat ett behov. Men vår grundprincip är att aldrig göra mer än nödvändigt och att resultatet ska se naturligt ut och vara hållbart. Det handlar inte om att förändra utan att återskapa ett utseende till det som varit. Resultatet av en ögonlocksoperation håller i 15 – 20 år. Efter det kanske man kan göra en komplettering men det beror helt på åldern, anser Reza Aslani.
   Han berättar att responsen är enorm och att några kunder beskrivit hur de förändrat sitt liv till det bättre tack vare operationen. På klinikens Facebooksida och på Google kan man läsa inlägg från nöjda kunder som efter ögonlocksoperationen känner sig gladare och styrkta. Till Ögonlocksakademin i kommer kunder från hela Sverige. Oftast handlar det om kvinnor i åldrarna 35 – 70 år. Men drygt 25 procent av kunderna är män i varierande ålder.

Reza Aslani och teamet på Ögonlocksakademin satsar mycket på en bra stämning på kliniken och det smittar av sig på kunderna.
   – Vi strävar efter att bli förstahandsvalet när det gäller ögonlocksoperationer, säger han.
   Reza Aslani ser ljust på framtiden inom ögonlockskirurgi. Han uppfattar att det blir allt vanligare för att operationen är enkel och man kanske känner någon som har gjort den och fått ett lyft i tillvaron.
   – Operationen tar ungefär en timme och vi använder lokalbedövning så ingreppet är nästan smärtfritt. Kunderna kan ta sig hem på egna ben och behöver inga förband. Lokalt kan man se en mindre svullnad eller rodnad några dagar efter operationen. Efter en vecka tar vi bort stygnen här på kliniken och om kunden vill ha så erbjuder vi ytterligare en kontroll, avslutar Reza Aslani.

Läs mer på: www.ogonlocksakademin.se

 

<p>Ögonlocksakademin</p>

STORA TORGET 3
753 20 Uppsala
TELEFON: 018-470 46 00

info@ogonlocksakademin.se
www.ogonlocksakademin.sen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!